Wednesday, May 29, 2013

You Give Me Something

monday aku cuti balik rumah mak aku kat langat sama hamza
surfacing kerja
sekali surfacing call kata
"abang punya flexibenefit ni boleh pakai lagi ada 3400 points ni...
 jom kita beli hp baru and ipad awak"

bila dengar "ipad awak" apa lagi menggelisai la aku drive dari langat-gombak
anyway flexibenefit ni one of benefit pekerja astro yang dapat kumpul point and convert cash
means ada RM3400 boleh pakai tapi tak boleh ambik cash
kena beli something macam laptop ke apa pakai duit kita dulu pastu claim lah kat astro
since hubs is resigning itu yang terus dan dan nak pegi beli


























pukul 4.00 tu pegi one utama tapi takde digi centre, outlet sahaja
surfacing gigih drive dari OU ke Gardens nasib baik belum jem
terus pegi kedai digi and survey..dia sebenarnya terpengaruh sony xperia
tapi takde warna hitam
last2 dia tersuka pada S4
beli lah suamiku sebab memang kesian sangat tengok blackberry
dia keypad dah tercabut tu
dengan trackball tak boleh pakai, hp asyik hang..
bila dah abis call tak boleh cancel terus hang
you deserved this
then he said, so awak nak ipad mana?
disebabkan balance ada lebih kurang 1400+ so I ambik ipad mini sahaja
ngeeee
rasa berbunga-bunga hati ai mengenangkan akhirnya ada juga akaun instagram aku..hahaha
bestfren aku semuanya dah meninggalkan blog pasal dah ada IG
pasni bolehla aku tengok update life masing-masing
yelah nak berjumpa kadang-kadang tak berkesempatan
especially bila dah ada anak ni kan...weekend mesti occupied
like my bestfriend, shananeh..last jumpa muqeet masih dukung lagi
sekarang dah berlari dah si kecik tu

anyway,
both item cost about RM3200 ngam2 lah bajet kita ni
disebabkan takde cash kena lah swipe dulu takpa lagi sebulan dapat claim balik :)

ehemm

















Thank you my surfacing sebab dapat menumpang sekaki
tak sangka awak nak bagi saya jugak ...I am really happy
company saya memang takde benda2 macam ni
bila fikir dia resign macam wah rugi nya benefit kerja astro ni memang macam2
astro free semua channel, flexibenefit, medical coverage with outpatient satu family,
bonus and increment
but I fully support your decision to find a better prospect
Semoga impian awak untuk menjadi "Someone" itu menjadi kenyataan
InsyaAllah rezeki tempat baru siapa lah tahu kan
kita kerja kuat-kuat semoga dapat beli our dream house soon



















Lepas install Instagram terus add friend malam tu jugak
memang perghakk abis kan..haha
*Perghak - Jakun
tapi I boleh surf waktu malam je pasal tak bawak pegi office
and only surf after my precious Hamza dah tidur
so I guess I see you guys there too :)


MY INTERMONOLOGUE:
Phillip Phillips - Gone, Gone, Gone

11 comments:

cha said...

untungla huhu. patutla u add i i mcm sape lela layla ni tgk gmbr u hahah tp i lupa nak approve -___-"

Hana Soffelia said...

Untung. hehe lepas ni buat keek pulak. Upload video hamza bambam tu.. comelllllllll

LisaLisut said...

dh agak dh hehe. lps ni pet xnk blogging dh aaasobsss

adlyn833 said...

wah..bestnya dapat ipad free.tapi IG tu memang benda paling best bila ada smart gadget ni..hehe..

Misz Pinkie Winkie said...

wah..bestnya,,
salam kenal ;)

Sicness Surfacing said...

cha:
haha sampai hati u lupa i..ecece..takpa takpa i pun kadang2 macam tu

hana:
hehee keek i tak buat lagi ni..nanti nak explore lagi..

lisa:
babe, tengok gaya aku tulis panjang lebor setiap entry macam ni ingat aku pueh hati ke stakat caption ig tu..hahahaha

adlyn:
itulaa seronok ig ni pasal gambar kan...pastu gamba lawa2 pulak

misz pinkie:
salam kenal mama faliq :)

BAIZURA NATASHA said...

Hahahahah. Welcome tu ig. Jgn lupa blog sudah. Kongsikan resipi western mu itu. Hahaha

Cik Hazz said...

perghak tu bahasa negri mn Pet? first time dgr. :) welcome to ig! i prefer ig dr fb now. ;) arwah abg i dulu pernah keje astro, mmg best sbb astro rumah mak i dpt free semua channel. tp lps berenti, terus kena byr semula. huhu. congrats & good luck to ur husband. insyaAllah better rezki for anak kan.. bet gila point dpt beli S4 ngan ipad mini. :)

Asz Miza said...

hahaha..tak bole blah bai..siap ada pesanan penaja lagi..i bila nampak nampak u kt IG terus mcm wahh da ada IG mesti enpon baru..haha..donlod KEEK plak upload video Hamzaa.

Sicness Surfacing said...

bai:
nanti ada masa i kongsi lagi resepi yg tak seberapa ni..haha..i bukan selalu masak pun

cik hazz:
my husband guna so i guess bahasa perak la kot. itula pasni takde astro free da sedih lah..dapat beli gadget ni kira rezeki la kalau sendiri beli memang takde lah..haha

miza:
haruslah pesanan penaja..hehe..bila ada IG ni seronok i tengok gambar2 korang upload semua comel-comel..kongsi2 sikit nanti apps apa guna untuk collage and edit photo tu..hehehe

Asz Miza said...

i rasa bahasa orang utara kot perghak tu..sebab sedara mara i orang utara slalu dok cakap perghak tu..perak/perghak..sama bunyi je kan tapi "r" sebut macam grr sikit..hahaha..ape tah i explain ni..kakakaka