Thursday, May 02, 2013

Iron Man 3





















Berjaya jugak aku tengok Iron Man 3 sama surfacing
Last movie aku tengok adalah The Hobbitt...
now I have to be selective tengok movie yang best gila je
sebabnya setiap kali tengok wayang aku kena ambik cuti time weekdays
kalau weekend sapa pulak nak jagakan hamza nanti

first time tengok kat imax TGV one utama
before ni kat sunway pyramid je
seat dia best and the walaupun kapasiti seating kurang dari sunway
the screen is bigger
puas hati.
lepas ni memang layan kat OU je la

dapat tengok preview from star trek - into darkness
next week keluar kot unfortunately I can't take another leave nak tengok star trek kan
have to let go biar surfacing tengok sorang

Don't worry no spoiler...
Iron man 3 memang best
aku rasa puas hati sangat dengan the whole story and ending
tak macam masa tengok Dark Knight Rises tu..rasa tak puas hati
rasa macam Nolan can do better than this
while iron man 3 manage to impress me macam masa tengok the 1st iron man
so Robert Downey dah habis contract ye dan dia tak berniat nak jadi iron man dah
but still discussing possibility to be iron man in the Avengers 2
but dia guna ayat "Likely returning"...boleh baca sini
I cannot imagine anyone else playing iron man
Robert Downey is the Iron Man and Tony Stark. Period.
Memang perfect cast.
surfacing kata kalau nak buat jugak iron man without robert downey kena buat style spiderman
recast and buat tony stark waktu muda.
kalau sambung memang hancur la filem tu nanti.

siapa yang tak tengok lagi, sila lah pegi book sekarang.
Tapi make sure dah tengok Iron man, iron man 2 and avengers ye.
Kalau tak boringla macam tak paham nanti.

and usual tips, always wait until the end credit for bonus clip
and this one is worth waiting! 

next film I'm gonna watch dekat movie theatre will be Man of steel, June 2013
tolonglah Henry Cavill and Zack Snyder...
Do not spoil my Superman...Make it work!



4 comments:

BAIZURA NATASHA said...

Hubs i dah pegi tgk ironman3 ngn adik2 dia (adik2 dia yg paksa dia tmn)..i kena tgl, x smpai hati nak tgl maryam, dia kecik lagik.bila i tny best ke x? Hubs i trs ckp x best. Padahal org sume ckp best je. I rs sbb die xnak i ralat sgt kot. Hoho.

Agree yg xde sape boleh jadi ironman? Muktamad.

LisaLisut said...

i pn tgk yg man of steel tu mcm best gilaaa. gonna watch it :)

btul kata husband u tlg la jgn smbg ironman dgn ntah sapa2.kalau nk buat buat mcm spiderman tu haha

Asz Miza said...

Alaaa..i tak tgk avengers lagi..sedey gilos..kang i rasa xbest..lg satu i ni jenis xsuka tggl Ammar dekat org klo i cuti ada kt umah..rasa serba salah gitu..poyo je kan..klo nk tgk pn i kna tgk during lunch time on friday dgn kawan2..hahaha

Cik Hazz said...

i is jealous!!! tak blh nak ambik cuti pun. ;(