Friday, May 10, 2013

GE13- Let's Go for A Ride

















May 5, 2013
13th General Election for Malaysians
aku dan surfacing first time voters walaupun umur dah 3 series
sebelum ni kami tak peduli pasal politik
tapi lately we can't stand it anymore
so kami register and bersedia nak vote

Surfacing vote dekat Sri Gombak pukul 8pagi dah beratur
dekat pukul 10 baru habis
pastu balik langat untuk aku vote pulak dalam pukul 1 pegi
tak sampai 30 minit dah settle
I can say it's a wonderful experience
rasa dah matang..hahaha
aku pegi vote sama akak aku
ummi and ayah aku pulak vote kat sekolah lain walaupun tempat sama
hamza tinggal rumah sama abah dia

with my sistah

















Result PRU, aku memang expect BN akan menang tapi tak dapat 2/3
Alhamdulillah.
Semoga PM dapat mentadbir negara dengan amanah, ikhlas, dan dilandasan yang betul
bila ada pembangkang yang kuat ni, hopefully kerajaan BN akan tidak complacent
teruskan perkhidmatan terbaik untuk kami
buang perasaan buruk sangka dan ragu2 rakyat tu melalui pelaksanaan program2 yang bermanfaat

SRJK batu 9

















kepada Y.A.B Perdana Menteri,
janganlah highlight issue chinese tsunami ke apa
kalau perasan yang pembangkang menang semua kat major cities
so it's the urban tsunami
now MCA dah taknak ada apa2 jawatan dalam BN, how are we going to convince
the other races to support the government?
macammana nak support representative depa pun takda

kepada pembangkang, especially Dato' Seri Anwar Ibrahim
terimalah qada' dan qadar ini dengan hati yang terbuka, muhasabah diri
terus kuat bekerja demi negara bukan personal issues
tak payah la demo sana sini dah














SPR you have done a good job
everything smooth masa mengundi
takda masalah/ pengundi bangla kat tempat aku
indelible ink masih ada kat jari aku di saat aku menaip ni
so kalau setakat 100 reports out of 11 million yang vote, rasanya tak payah jadikan issue lah

Day 5 after voting

















Keyboard warrior/ Pelampau politik/ fanatic supporter
sebelum share apa2 kat facebook tu checkla dulu sahih ke tidak berita tu
ini roti gardenia yang dah lama RM2.40 pun orang sanggup nak fitnah kata dah naik
kalau pasal harga barang ni tanyalah mak/ isteri nescaya anda akan dapat jawapan yang tepat
pasal kami ni kalau beli barang mesti mata bulat je tengok harga
siap dah calculate dalam kepala berapa akan spend nanti
pasal GST yang memang ada 5% and dah lama naik 6% tu pun tiba2 keluar
hentikanlah fitnah yang terlampau ni
kalau rasa ada issue masukla facebook citizen investigator ni sangat bagus...
segala-mala persoalan pasal phantom voter, extra ballot box , blackout semua ada...

Kepada urban voters yang kata pengundi kampung ni buta IT,
Buta Politik dan terima duit rasuah dari BN
I wish you all the best
Don't be sore losers sebab ini kali tak menang ye sampai sanggup
mencaci maki pengundi luar bandar bagai dorang ni takde hak untuk memilih
They have made their choices sebagaimana anda buat pilihan anda juga
Can we just grow up, live in harmony and move on already?


Ikhlas,
Pengundi urban yang berhati dan berjiwa kampung

Pening kepala pakcik ngan politik korang ni


6 comments:

LisaLisut said...

BTUL! BTUL APA U CKP. SAMA CERTAIN POINTS DGN MAK I CKAP. COME ON LA BN PN KALAH BESAR DOWH..ANWAR JE XBOLE TERIMA HAHA. tercapslock mls nk pth balik type.haha

gmbr hamza paling comel last skali. vote for hamza! hahaha

cha said...

Setuju sangat dengan entry ni. U dah bercakap bagi pihak i. I dont get it why dorg nk buat balik pilihanraya. Dorg ingat semua org malaysia ni sokong diorang ke apa. Kalau setakat 1 stadium tu yg dibanggakan fikirlah pulak orang kat luar yang tak pergi and tak sokong tu.

Anwar ni desperate sangat la. Get a life la please penyokong Anwar. Buat semak je dok menyalak lagi.

Asz Miza said...

Amboi Hamza..dia duk umah pun pening..kekeke...i pn pening...i g awal dalam 9am tapi 9.30am da settle sebab bawak anak so dapat express lane..kakaka..pasni lg 4 tahun kena buat baby lg..hahaha

BAIZURA NATASHA said...

U wrote everything in my mind. Agreed 100%. I am seriously tired with those info in FB. Macam2 isu keluar. Pasal roti gardenia tu mmg kelakar. Isu GST pn. I sampai cek blk, bkn dh lama GST 6%? Common ppl, get ur facts right then baru jadi keyboard warriors. I deactivated my fb and I am far away from those negatives vibes.

Comel Hamza. Hahahaha

Cik Hazz said...

hahaha.. gambar Hamza sgt kena dgn caption! ;)
i paling malasssss bila masuk bab politik nih. dua2 sama jer i rasa. yg kalah asyik tak puas hati. pastu nak berdemonstrasi nak menyusahkan org lain. yg dah menang pulak tetb nak bgkitkan isu racist. aduh, dont u learn a lesson already?? sudah2lah, pi buat kerja.. yg plg tak best bila bukak fb, sana sini tgk kengkwn bergaduh sesama sendiri. hurmmm.. apa nak jd ntah. huhu..

Sicness Surfacing said...

yep guys, kita ni just want to vote, dapat kerajaan and move on. but these people memang suka melaga2kan orang dan create chaos dengan upload benda2 yang belum tentu betul ke tak.
serius, i just want a peaceful country..tak takut nak pegi mana2..nak keja nak pegi jalan semua boleh...kalau tengok syria rasa lemah sangat tengok civillian kena bunuh macam tu je including babies.