Friday, May 17, 2013

Hold The Line


























15 Mei 2012 - 6.20pm
Macam biasa masuk rumah letak hamza dalam cot
sebab nak ambik barang-barang dalam kereta pulak
dari dalam kereta aku nampak dia gigih memanjat dan akhirnya berdiri!
macam tak cukup tanah aku berlari habis botol air aku jatuh kat porch
takut anak jatuh punya pasal
dia pulak tersengih-sengih tengok aku kelam kabut
steady pulak dia berdiri tu...
so aku step back and snap this picture..haha
So Hamza officially boleh memanjat pada umur 8 bulan 2 minggu
oh dear God...semua mesti ada 2 minggu dekat hujungnya dari meniarap sampailah memanjat..
and ummi officially kena turunkan level cot dan playpen this weekend
semalam aku nak mandi pun tak senang hati
dok terintai intai anak bujangku takut dia buat aksi panjat lagi
sekali senyap je dia
rupanya dah berlayar
sian anak ummi boring ye


8 comments:

aliqaliqa said...

MasyaAllah.. senangnya hamza tidur.. seronoknya :)

Cik Hazz said...

yeay! well done Hamza. :)
Pet, Hana pun haritu berdiri ada 2minggu. At 9months 2weeks old. hehehe.. Ni dah few times jugak jatuh tergolek. Nasib dah siap2 letak tot & bantal kat area pool dia bermain. Mmg kusss semgt setiap kali dia cuba buat aksi2 berani nih. hihu..

Asz Miza said...

Hamza memang suka kot tunjuk skill bila ada 2 minggu ujung2 tu..hihi..suka dia tengok mommy dia kelam kabut ye..ahaha.

I cant wait to see Ammar punya skills like Hamza did. :)

LisaLisut said...

errr i xtrunkan lg level dia.i dont know how.sbb i tgk mcm ifnk turunkan kene turun ke bwah trus.lain model.huhu.so far i jauhkan bantal2 supaya dia xpjk ats bantal huhu

ctmah said...

hi pet, comelnya hamza tidur..pandai betul tidur sendiri. kalau alisha jangan harapla..selagi tak isap susu, selagi tu lah xmau tidur =)

BAIZURA NATASHA said...

Well done Hamza. Dah tak lama nak bertatih dan berjalan. Aduhai rasa sekejap je dorg ne membesar.

cha said...

Lepas ni kene hati hati la dh pandai memanjat tu kan. Haha i dpt bayangkan muka sengih hamza camne haha

Sicness Surfacing said...

aliqa:
alhamdulillah masuk 7 bulan dah boleh tertidur sendiri kalau penat sangat

cik hazz:
itulaa rasa terkejut gila tu terus i turunkan level cot tu last week..hahaha..takut apa2 hal jadi nanti kan..biarlah dia kat bawah tu

miza:
hehe..nice coincidence kan...kita kelam kabut dia sengih je kan...sabarjelah..insyaAllah ada rezeki ammar nanti

lisa:
memang turun jadi bawah sekali babe...i dah turunkan and kesian pulak tengok dia kat dalam tu..tapi nak buat cemana safety first kan..sebab takde bantal pun dia panjat macam nak keluar..ngeri

ctmah:
dulu hamza pun nak nenen sebelum tidur..now df pun dia xnak langsung..sedihh..senang tidur tapi downside susu drop

bai:
thank u aunty bai..haha ni pun i dah rasa dia macam dah besar..bila tengok video i dodoi dia masa 1-2 months rasa sayu pulak..ntahpapa kan..hahaha

cha:
tau jela muka nakal dia tu kan..kalau merangkak lagi laa ummi dia risau