Thursday, May 30, 2013

Storaged





















Ingat lagi bilik ini?
tak sampai sebulan letak almari tu surfacing dah tak sabar
maka pada suatu hari dia telah beli lagi 3 almari yang sama
dengan harapan untuk menjadikan "stor" ini kepada
our fortress of solitude

hasilnya?
boleh la dikatakan bilik
tapi masih ongoing progress
dah jadi ini





















kami tak sabar, jadi tak cat
banyak lagi nak buat
nak cat bekas aircond yang buruk tu atau kalau ada rezeki pasang aircond
letak langsir dan standing lamp
buang almari kat tengah tu...temporary je tu siap ada kotak lagi ha
nak beli bean bag
kalau takde aircond beli kipas
sikit-sikit lah buat
yang penting dah takde kotak2 buat sakit mata
ni pun surfacing main susun je atas almari
tak organize langsung
side kanan - books and action figure


















side kiri - blu ray/ dvd/ action figure/ cd/ magazine
























semua ni 90% barang surfacing
aku ada jugak action figure, buku
tapi apa action figure aku ada, dia pun ada
so now dah ada 2 set..hahaha
surfacing ni dengar metal sejak umur 12 tahun
bayangkan umur 12 tahun dah minat Pantera
aku masa tu dengar KRU kot..hahahaha
masuk form 1 baru la dapat pencerahan sikit dengar The Beatles
so dia dah start kumpul kaset zaman tu now music CD lah























ingat lagi masa first date aku sama surfacing
tau dia bawak aku pegi mana?
bukan taman KLCC ye
Dia bawak pegi Music Exchange dekat belakang Lot 10
aku macam rasa bukan di malaysia masa pegi tempat tu
rasa macam cerita "Empire Records"
sayangnya tempat tu dah takde
cuma owner dia masih tegar jual Cd dan DVD di amcorp mall























selain dari nak beli apa yang tak lengkap
impian aku nak susun balik bluray/ dvd tu alphabetical
kalau nak suruh cari contohnya cerita "Before sunrise"
memang mencanak la nak check balik satu-satu
nanti lah one fine day I will do it setahun lagi
sebenarnya macam action figure ni kami taknak letak kat rumah
nak letak kat office once ada business sendiri nanti
tapi tak tau bila lah kan
so nak mengemas punya pasal kena la jugak display kat rumah ni








pastu surfacing ni  sangat suka tengok filem
His knowledge dalam filem memang aku rasa macam dia ni IMDB
tanya sahaja apa
explaining why dari belajar graphic,
dia sanggup long distance belajar filem kat UNIMAS Sarawak for 3 years
and pursuing his dream in this line
belum kira komik pulak
nasib baiklah aku pun suka jugak apa yang dia suka
kalau tanya aku adakah aku dah tengok semua filem dia ada
jawapannya memang takla
sejak ada Hamza lagi takde masa aku
malam dah penat mengantuk

bila ada Big Bad Wolf lagila mengumpul buku pulak
segala mala graphic novel and autobiography
aku pulak mengumpul buku masak..hehehe
tapi terperuk dalam kotak selama setahun..ngeeee
now dah ada kat shelve kena la belajar selak-selak ye buku masak tu
aku jugak suka kumpul autobiography band/ artis yang aku suka macam
led zeppelin, the beatles, john lennon, eric clapton
kalau buku ni memang aku dah categorize siap2
comic/ autobiography/ film/ advertising/zombie/ metal/ cooking/ random


















hopefully bilik ni dapat siap seperti yang dirancang
kemudian di kunci elok-elok supaya hamza tak boleh masuk
tak mau dedahkan dia benda-benda macam ni
benda lagha kami sedia maklum
tapi dah terjebak
surfacing kata umur dia 21 tahun baru dibenarkan masuk bilik ni
wahhh bilik misteri gitu
semoga kami, ketam ini berjaya mengajar anaknya berjalan dengan baik
ngeeee

9 comments:

Hana Soffelia said...

i nampak mcm stor mula2nya, dah masuk almari jadi library. i selalu berangan ada rumah sendiri nanti, 1 bilik wajib dijadikan library. Im in love with the books. Bestya!!

Misz Pinkie Winkie said...

amboi 21 tahun..macam nak g mengundi plak..tapie barang2 nie kalau dah disusun dengan baik..memang nampak kemas...macam kat arkib pon ada...memang bercinta nak kemas satu2 ..tue yang tabik spring..toi..toi..toi

BAIZURA NATASHA said...

Whoahhh. Korg 2 ada minat yg sama. Hardcore gila. Kalau susun cntk2, mcm ikot alphabet suma tuh, ada beanbag confirm bole jd tmpt lepak plg sempoi.

Surfacing unimas??? Batch bila?? I dan dan rasa muka dia familiar. Haha

cha said...

pergh gilerla collection husband u. memang best bila dpt sama minat kan. selamat menyusun dan mengemas you mcm byk lg je kejenya tu

Cik Hazz said...

nice collection u guys have there! pet, kalau i, i akan introducekan kat anak i seawal yg blh. sbb suka kalau dia ada minat yg sama, especially in music & film lah. ngeh3.. berangan nak jadik bff katakan. wohoaaa ;p i selalu pergi music exchange back in 2000++ dia kat flea market amcorp mall ke or mmg dia bukak kedai kat sana?

Asz Miza said...

Cool gila collections banyak..i dlu minat kumpul novel and magazine..masa sekolah..now memang dah tak la..mags sume da sedekah kat apek recycle...ada yg da buang..

slamat menyusun dan mengemas,,huhu

Sicness Surfacing said...

hana:
itulah kalau stor i lagi rupa stor..hahaha...bila umah sewa ni kita boleh susun dan hias semana yang boleh jela..tapi still sakit mata kalau x kemas...kalau umah sendiri mesti lagi all out...

ms pinkie:
ntah bila i nak kemas elok2 lagi..pasal weekend je full dengan macam2 aktiviti dan aktiviti mengemas wajib.yang ni mengemas sunat je..hehe

cha:
itula pening kepala nak memikir menyusun atur nya nanti..yang ni husband i yg kemas sendiri belum ada woman touch lagi..ecehh

cik hazz:
i intro music but not to these collections habis rosak akhlak macam kami nanti..ahahah...
hamza bff sama abahnya laa kesian ummi dia kena la dapatkan sorang bff next year..hehehe...hazz, ni first time i jumpa perempuan lain yng pergi music exchange..hehehe...kat amcorp flea market tingkat 2nd upper owner yang rambut panjang tu jual music cd/ blu ray/dvd/vinyl


miza:
i pun dulu kumpul magazine, buku especially siri enid blyton..haahah sungguh kanak-kanak kan..tapi semua dah buang and bagi cousin bila i kahwin

Sicness Surfacing said...

bai:
itulah impian i bai nak jadikan ni tempat lepak bila kawan2 datang..kira jadi guest room sekali lah..so takdela guest bosan (pasal yang datang tidur rumah pun kawan2 je, parents kan umah dekat)

my surfacing batch 2005 kot kalau tak silap..dia 3 tahun kat situ ambik course cinematography..long distance masa tu..huhuhu

BAIZURA NATASHA said...

Haaa. I sama batch ngn surfacing. 2005-2008. Faculty sebelah2 je. Wah, x sangka. Rasanya mst pnh bump into each other tp iyelah x prasan la kan?

Long distance?? Kira dh lama la u knl surfacing? I mmg impressed org yg kapel lama before marriage, sbb i knl skejap trs kawen. X nyempat kn? Hahaha