Tuesday, May 21, 2013

Watch Over You

neb lagi





















2nd visit Dr. Nadir Khan
ahad 19 mei 2013
pagi pukul 8.15am aku dah terpacak depan klinik dr. nadir khan
untuk 2nd time sedut kahak
kata dr ada 8.30-1.00pm je maka haruslah awal
pukul 8.30pagi staff2 dia baru terhegeh2 nak bukak pintu and kemas bagai
aku dah duduk betul2 depan pintu sebab dah ramai parents datang
ada dalam 10 parents dah
pintu bukak je aku terus meluru masuk and dapat giliran no 1...heh
macam biasa neb dulu...hamza dok jilat2 asap neb tu
pastu dia hembus2 nya..sabarjelah
pastu apa lagi tidur!
kena kejut untuk sedut

masih banyak lagi kahak dia pekat betul siap ada kuning2
means kahak lama
doc cakap teruskan buat steam kat rumah ..kena buat selalu la ..
kalau seminggu sekali takde effect sangat
surfacing ambik gamba masa sedut...
kesiannya anak ummi





















masa aku tengok live takde aku sedih sangat sbb puas hati tengok kahak keluar
tapi bila tengok gambar ni..sedih aiii...terseksanya anakku ini menangis mintak tolong
masuk kereta muka masam je..buat ba ba chak sama dia pun taknak senyum
sulking
tertidur pun muka marghoh
bulu mata pun basah lagi dengan air mata..ngeeee

takmo kawan






















Turunkan Level playpen


ni gaya dia nak tengok tv punya pasal

















disebabkan hamza dah galak sangat memanjat
sampai aku nak pergi kencing pun takut nak letak dia dalam playpen
maka aku pun buat operasi petang tu turunkan level playpen
vacuum habuk2 kat bawah tu and net dia...
lap sama air sabun suam...
vacuum balik
and spray dengan disinfected spray dettol
mula2 masuk dalam playpen dia macam pelik sebab boleh nampak luar
tapi lepas tu seronok boleh nampak tv
last-last tertidur dengan aman terus


nyenyak































First Benjol
semalam monday 20 mei 2013
ambik hamza macam biasa dalam keadaan migrain teruk
borak sama lidya, babysitter pastu lidya cakap
"nampak tak"
aku kata apa dia?
rupanya merahh daaa benjol sikit dahi dia
cemana aku tak perasan daa
lidya said sorry a few times
dia kata baru jadi kejap ni before aku sampai
dia tinggal kejap atas playmat and pergi dapur
tiba2 dengar bunyi "hekk"
tengok hamza dah terhantuk kat kabinet tv dia
si hamza ni dah menyusur dengan cepatnya
tapi tak nangis si gagah perkasa ni
aku terdiam kejap jugaklah tapi takde lah marah
first aku tanya "dia muntah tak?"
sebab aku tak tau kuat macam mana dia terhantuk kan
aku faham memang anak aku dah mula aktif bergerak
nak tinggal dalam playpen takut dia panjat sebab tak turunkan level lagi
plus takde apa sangat takde cut or biru
balik abah dia tuam lagi terus hilang bengkak and tinggal line merah je

solution untuk kes macam ni
aku akan bersihkan and turunkan level playpen umah bs this week
so kalau nak gi mana2 dia letak je hamza dalam tu
one more maybe aku beli 4-5 bantal kecik design sesuai dengan warna rumah dia
letak kat depan kabinet tv as precautions time hamza ada
bantal tu aku bagi terus dia lah

muka mintak simpati





















anyway this week cuti wesak yahoooo
pastu aku ambik cuti lagi monday wee haaaaa
but yang boringnya sabtu aku kena pegi pelancaran festival belia putrajaya pulakk
demitlaaa dahla aku tak suka pegi tempat crowded macam ni..
launching petang jadi malam pulak
pukul berapa lah aku balik rumah nanti
hadoi stress!

5 comments:

LisaLisut said...

oh u pn trunkan ke bwh trus ke.hmmm nk turun kan level ke bwh trus bole tp seksanya nk ltk dia terbongkok2 weh. hannah sure pelik haha.
pttla u pye level yg dlm gbr tu mmg agak tinggi jgk. i pye rendah skit dr tu.tu yg i xturunkn lg.

pergh u bole nk tgklive? i live xsanggup,xde gmbr pn.xsanggup nk tgk n ambik uhuhuh

cha said...

hahah muka tido dalam kete tu muka tak puas hati dgn u je yang

nasibla takde bengkak teruk sgt kan. sian hamza tp good boyla tak nangis kan

Asz Miza said...

yeay syoknya cuti...i pon plan nk apply cuti monday tp boss xdak plak kat opis..camne nk apply ni..

BAIZURA NATASHA said...

Muka hamza merajuk gila ble dlm kete. Hamza da stat melasak ne, kena extra careful. Elok jugak u trn kn level playpen kt umah bs. Kalau tpaksa tgl hamza sorg, ltk je dlm tu.

Sicness Surfacing said...

lisa:
yes playpen mmg 2 level tu je..cot je i tak turunkan lagi pasal rasa macam rendah sangat pulak kesian...tapi memang seksa la nak ambik dia dari playpen2 especially bila dia tidur..teregang parut czer mak..hehe..

cha:
memang dia marah time tu siap air mata bergenang lagi..kesian tapi nak dia cepat sihat

miza:
i macam dah selalu sangat cuti ni.tp kalau cuti anak sakit x syok juga.

bai:
sampai kesudah i tak turunkan level playpen umah bs ni..have to find time lah pasal i nak vacuum dulu berhabuk gila