Friday, April 26, 2013

Big Day Out - Paradigm Mall


Spaghetti grill

















Sabtu lepas kami ke kelana mall
pasal surfacing nak checkout comic shop kat situ dah nak tutup
ada clearance sale
keluar lewat petang jugak around 4pm so we settled at paradigm mall untuk late lunch

sampai sana surfacing excited gile pasal ada MAA malaysia punya
sebelum tengok makan dulu
try Spaghetti Grill, italian restaurant la lebih kurang
kami order Lamb Pizza and honey bbq wings






















Lamb pizza sampai terus ngap and walawehhhhh sedappp gila
serius sapa yang suka lamb and tak pernah makan lamb pizza sila lah order ni
tak payah letak apa2 dah...crust dia not so thin or thick
and very cheesy
honey bbq wing quite sweet since aku lebih prefer buffalo wing
tapi banyak dia bagi untuk price 16.90 tu
lepas dah licin makan baru terpikir laaa napa x letak tabasco nak bg spicy kan..bengong
pastu order heavenly brownie
tapi brownie dia tak heavenly lah...rasa macam kek coklat kering je..
anyway sini ada logo San Remo besar2 kat dinding dia
tak tau la kalau restaurant ni owned by San Remo ke apa

my baby

















aku bagi hamza try makan organic teething biscuits (heinz)
mula2 sedap dia kemam-kemam
tetiba patah biskut dia dah dia macam tersedak2
ngeriii aku
aku ingat nak tryla bagi dia makan texture berlainan kan
maybe lepas ni aku try dengan buah jela macam betik or buah naga

Rolling stones baby

















pegi H&M dan Cotton on kids adalah wajib nak check baju Hamza
takde baju tapi ada cap rolling stones..terbaik!

dingdong berjalan leka sampai ke malam pukul 8 lebih baru balik
before this aku pergi paradigm sorang je pasal dekat dengan office kan
tapi aku kurang rajin nak pegi sbb senang beli groceries kat giant lagi
but it's a nice and cosy family place
cuma parking dia pening sikit la banyak one way
masa kami pergi terpaksa parking kt roof top pasal dah full

wehoo jumpa beanie batman

















Minggu ni ummi ingat nak letak hamza dalam stroller lah
I love wearing you and you love hugging me
but ummi kesian awak panas kadang-kadang
kena pulak letak kipas kat padding tangan pelik habis orang dok stare kat kita
plus boleh awak main2 dengan tangan yang bebas ye sayang
we'll see how it goes

6 comments:

LisaLisut said...

honestly, i jealous org yg dpt baby wearing. i xpenah. mothercare carrier yg ade tu husband i je yg pakai dlu.coz i rs i xlarat nk dukung hannah.husband pn admit dia sakit pinggang lps dukung pkai carrier. tu br berat 7kg. kalau lebih dr tu mmg kitorg berdua xmampu kot sbb msg2 kecik orgnya hahaha. Plus, hannah mmg bkn jenis duk diam dlm carrier.we've tried recently,tp dia menggelupur menangis.so stroller jelah. nsb baik dia mau dlm stroller.beli mhl2 xnk duduk mmg nk kene,kata bapak dia.haha

i consider i dukung dia dlm rumah tu as "baby wearing" jela hahaha

cha said...

u pizza dia harga brp rm plak? mcm best je kene try ni nanti. i suka pg paradigm tak sesak and byk outlet yg best haha. tapi bab parking i setuju mmg pening

alolo cap hamza tu kemain tau rolling stone. baju acdc utk baby takde eh? kalau ada mesti lg cool haha

Cik Hazz said...

beanie batman sgt comel kat hamza. :) i love babywearing tp betui u ckp.. kdg kesian berpeluh diorg duduk dlm tu. kala jenjln dlm mall yg sejuk oklah. klu x, rambut basah cam baru lps mandi ja. huhu..

Asz Miza said...

i try baby wearing few times..dari dalam carrier semurah alam sampai ke recently bought jumpsac..Ammar tahan duk dalam tu max 10-15mins je..pastu da merengek2 rimas..taktau la i ni xde gaya babywearing kot..sudahnya letak dia dalam stroller balik..itu pun kadang xmo duk dalam stroller nak org dukung sambil melentok kepala..

I nak sangattt g Paradigm Mall..nak beli baju Superman cam u bli kat Hamza tu..in case u g PM lagi boleh i kirim beli shirt superman tak..? Hihi..tak malu plak rasanya..husband mcm xkenan g sana. T-T.

U g sat evening parking senang ke tak? kot2 la buley pujuk husband g sana.

BAIZURA NATASHA said...

I x pernah p paradigm mall, rs cm jauh ja nk smpai sna.

I love babywearing too, and x penah lagik bawak stroller time outing. Hee :)

pet9 said...

lisa:
i pun pakai mothercare dulu memang sakit pinggang. tapi bila pakai ssc ni, memang boleh bawak hamza tak sakit pinggang..tapi make sure kena pakai betul lah...rekod i pernah babywear dia 3 hours...hannah nak duduk dalam stroller tu memang okla sangat..hamza ni kena stroller bergerak sentiasa..kalau berenti dia dah bengang nak keluar.hahaha

cha:
pizza tu tak silap dalam 20++ dia memang 1 size je regular tapi memang cukup makan 2 orang..try la babe serius sedap...baju acdc ada tapi menyesal pulak x beli yg kat H&M dulu skang dah takde rugiii...

cik hazz:
abah dia la ni beanie batman la bagai bukannya pakai pun panas je...now i akan babywear kalau tempat tu crowded but i still bawak stroller just in case macam lama tawaf mall kan..sebab hamza dah besar macam kesian pulak dia terperap dalam tu..hahaha

miza:
hehehe babywear ni mmg bukan semua baby nak kan...hamza suka sbb dia mmg suka kena dukung dari kecik kot..hahaha...baju superman tu dah xde miza i pegi last week tu...memang cepat sangat H&M ni tukar stok..so kalau berkenan kena beli cepat2..ni pun i dah menyesal x beli baju ACDC...