Monday, April 08, 2013

Big Day Out - Mid Valley

Satisfaction


























Last saturday we decided to go to Motherhood and Baby Expo, Mid Valley
Surfacing and I despise expo sebab crowded gila
sekali je penah pergi dulu kat PWTC horrible disaster tempat tu tobat taknak pegi expo
but this time we feel the need to go sebab nak cari car seat Hamza
just nak puaskan hati sebelum beli kat kedai
If we're lucky, dapatla beli terus kat expo

Pasni byebye infant car seat

















Pukul 11 baru sampai and traffic jam dalam carpark pasal guard refused
to open the season pass parking
aku siap roll window and cakap "call your manager right now! I want to talk to your manager"
kesian pulak guard tu tak pasal kena sembur sama aku
mana tak bengang bukan ada orang parking pun yang dia nak tutup

ni nak bg makan ke apa ummi





















sampai isi minyak dulu
aku tak tau la lapar ke apa tapi nasi ayam kat food junction mid valley ni sedap gilaaa
dia set siap bagi baby sawi jepun masak sama oyster sauce
pukul 12.30 baru masuk expo
punya ramai orang beratur rupanya nak register untuk dapat goodies bag and
nak masuk baby competition
tak kuasa nak layan maka terus berjalan
definitely babywearing senang nak mengharung lautan manusia dan stroller

















we really focus on finding car seat only
lain macam tengok gitu2 je
tapi terbenti kat booth POGNAE
surfacing try hipseat...dia kata selesa gila sebab waist belt dia besar and best sangat
RM 220 for ssc or hipseat
seriussss berkenan tapi fokus fokus haip!
kita bukan duit bersepah kena beli priority je

Pognae Hipseat















kami memang macam nak beli Halford Zeuss Plus lepas survey online and review
kat expo jual sama je macam kat online takde la murah pun
Pastu tengok Graco harga 999 dia kata the cheapest in town
Padahal surfacing baru tengok kat jusco jenis yang sama 899 je...hahaha
Budget car seat ni around 500-700 saja

sekali kami tertengok satu booth ni jual satu brand je - JOIE
Eh apakah ini...tak pernah dengar pun serius
katanya dari UK
Tengok color and material je aku dah berkenan sebab warna grey and black
bila tengok features rasa macam jatuh cinta pulak
First time aku jumpa car seat yang aku suka dengan harga yang bukan ribu riban
we decided untuk round one more time

Pegi booth Heinz pasal aku tak bawak bekal makanan Hamza
beli Heinz 4 botol nak try
Try tengok review online tapi tak jumpa langsung
Tapi hati dah tertawan ni
Last2 we decided to buy JOIE Stages Engineered Convertible Car seat
0-7 years mengada la tu 7 tahun nak duduk car seat lagi
harga dia tulis from 1099 jadi RM 899




















Lega rasa akhirnya dapat jugak beli car seat Hamza
mungkin brand ni tak famous but we really like the features
Hamza pun nampak selesa siap setiap kali duduk je 5 minit terus zzzzzz
will review later
anyone ada experience dengan car seat ni?

balik2 labu sama keledek..hmmmmm..nomnom

















dah pueh hati masuk expo berjalan ke gardens
First time Hamza makan Heinz aku bagi flavour sweet potato + Pumpkin
nak habis sebotol tu dia makan...selera betul
dahla abahnya taknak bawak beg dia masa jalan kat expo pastu menonong ke garden
so bip semua takde habis baju dia comot
nasib aku babywearing

at the end of the day bukan hamza sorang je dapat hadiah
abah pun beli hadiah untuk diri sendiri
Dexter Bobblehead


















Ummi pun dapat jugak belated birthday present dari abah tersayang
ohh thank you sayang
a perfect storage container for me
(bukan saja isi duit tapi segala resit, kad, gambar, setem,  malah paper clip)
tepuk kepala surfacing tengok khazanah dalam wallet aku

"Storage Container"

Thank you sayang!
































Sekali sebelum balik abah usung tikar ni untuk Hamza
katanya tebal sikit
pueh hati cikenit ni layan bergolek siap dia study lama gila warna atas tikar ni
dia tau yang ni lain dari yang ABC tu

Pening kepala hamza tengok colorful sangat ni ummi

















Anyway ni video Hamza yang banyak akal nak main dengan hanging toys dia
Padanla suka sangat dengan benda tangan kuning ni
If only I knew you had planned it all along...

5 comments:

Hana Soffelia said...

I boleh bayangkan macam mana stress u tu. hahaha tapi tetap tak sabar nak tunggu baby expo kat kuantan on june. kehkeh

Umie Aisya said...

Gmbr yg 1st tu mmg xleh blah. Wassaappp yo!haha. Best ah dpt storage container.i pn dh lama x tukar ni.haha

LisaLisut said...

i xpenah dgr d brand but i tgk la link u bg tu. nice! car seat tu pn niceeeeeeeee i likeeeeee. bole rs sedapnya if i yg duduk dlm tu bahahaha.

sparco hannah 480 je bajet i xbole lebih 500 hehe

i xg pn mid val malasss.kalau x bole jmpe u pet hehe

Asz Miza said...

waaaa...sedapnya car seat tu i tgk...slalu kalo g expo i perasan kot ada brand tu..tapi sebab before this bajet i utk car seat tak meriah so tak beli..hahahaa..

Sicness Surfacing said...

hana:
I rasa kalau pegi expo ni mesti kena ada satu motivation nak beli apa..kalau saja2 pegi memang tak mampu nak hadap..hahaha

umie aisya:
hehee macam dah besar kan hamza...kalau harapkan i nak beli sendiri storage container alamat beli yang pasar malam je..hahaha...

Lisa:
nice jugak Joie ni tapi tak boleh rearward facing dalam saga...sabar jelah..sparco boleh tak rearward kat kereta u? takpe nanti kita jumpa kot kang terbaca tweet kita kt tempat yg sama..hahahaa

asz miza:
I macam risau la sebab memang tak pernah tau brand ni..tapi bila pakai suka je..haha