Friday, April 19, 2013

What Is Life






















1. Aku dah officially duduk depan bercinta dengan surfacing pasal hamza boleh duduk
kat carseat sorang2..dia suka sebenarnya siap pandang luar layan view..
pastu tiba2 senyap dah tidur..memang impian dia tu dapat keluar jalan, naik kereta and tidur
Tapiii ummi kau ni tersepit kat depan pasal terpaksa kedepan kerusi bagi ruang kt carseat
orang gemuk memang cepat marah kalau tempat sempit ni
inilah namanya berkorban untuk anak






















2.First time bagi hamza makan pisang guna food feeder
dahla aku terbeli size L so lubang dia besar-besar
suka gila pakcik ni makan sampai refill 3x and hentak2 benda tu bila dah abis
pasni nak try bagi betik pulak
already introduce papaya dalam bubur dia
aku rasa tak sesuai pulak masak dalam bubur sebab bau tak sedap

















3. Now hamza kalau didudukkan dia boleh stay without support
but only for a while sebelum dia bongkok ke depan atau tumbang ke tepi
oleh yang demikian aku tak berani nak buat selalu takut masalah tulang belakang pulak kang
Now aku tengah encourage dia untuk merangkak


Tak cukup 1 almari buku ni





















4. Setelah hampir setahun di rumah sewa
baru la seru mari nak kemas bilik yang penuh kotak ni
bukan taknak kemas tapi barang terlampau banyak and almari kena beli banyak
ni pun pasal aku dah bebel2 sama surfacing cakap we should clean this room and make it cosy
tapi kena pelan-pelan lah...
punyala tak sabar aku sampai tak cat dinding pun..
takpela that can wait
pasal nak letak semua barang surfacing ni perlukan 5 lagi almari macam ni
almari ni murah je RM200 kat kedai perabot cina
kalau kat ikea ni dah 6-7 ratus agaknya
buku dah susun..ada 1 almari kat bawah lagi kena transfer semua buku

almari sementara





















DVD/ Blu ray ni baru 1 kotak tau yang tersusun ni
ada lagi 5 kotak DVD tak termasuk CD Music band-band dia tu
belum lagi kira komik
kotak action figure dia je dah ada 4
our mission beli banyak2 almari ni susun semua barang
pastu letak karpet, letak bean bag and lampu dinding
pasang kipas/ aircond
and wallah our own fortress of solitude
- Books, magazines, comics, DVD, CD and action figure

banyak kerja lagi niii





















Ko tengokla serabut aku dengan kotak-kotak
tilam lah apa macam rumah kongsi
tak sabar nak kemas betul

















5. Taman sri gombak adalah kawasan jajahan PAS ok..ahaha
sapa-sapa pun menang tolonglah turunkan harga rumah
atau bina rumah mampu milik
nak terjojol mata aku semalam dok recce rumah semua harga 400k++ double storey
bukan rumah baru ye


6. Gwiyomi what the F. Tak kisah la muka ko cute macam kartun anime ke
It is still freaking annoying.

















7. Aku dah start jogging..finalllyyy
last time aku jogging adalah sebulan sebelum kahwin...
hahah gila macam nak tercabut kaki aku
walaupun separuh jogging, separuh lagi jalan je
I only spare 30min to jog itu pun kalau sampai awal sri gombak...
kalau sampai by 6pm aku pegi kejap
kalau lepas 6pm aku ambik hamza terus
hopefully dapatla turun a few kilos
takpa kita buat pelan-pelan sampai dapat berat 56 kg tu ye


8. Thank God it's Friday another short weekend to spend trust me tiba-tiba je dah ahad nanti..
lemah lutut
Hamza semalam main air liur aja kejanya especially kalau tengah fokus main something


















Anyway ni talent Hamza yang terbaru
screaming his lungs out
sampai terbatuk hilang suara dia menjerit

7 comments:

cha said...

oi asal comel sgt gambar last hamza. u saje nak fokus kat bulu mata hamza kasik i cair kan? haha

samala i pun mlm td puas kemas rumah mop lantai sume. tak habis mengemas lg. cd cd tak pyh ckpla u berlambak haha

gwiyomi tu mmg annoying. muka comel bertudung tp annoying plak i tgk haha

LisaLisut said...

gyomi wtf? tah xpenah dgr xnk tgk xnk google pn pejadah gyomi tu hahah. eja pn xtau cmne lol

kwsn puchon pdana kwsn bn n pas.hope bendera DAP 1 je td haha.tp area puchong lain semua cm rmai DAP je.

byknye DVD boleh pnjammmm haha

Sicness Surfacing said...

cha:
u memang cepat tangkap intention i la cha..hahahaha...just kidding...gambar memory ni..
oh tak sabar nak vacuum, mop mengemas rutin weekend..i yakin u pun masalah sama penuh cd dvd bagai kan

Lisa:
haha u should see it lisa..nanti boleh buat gwiyomi whatever sama husband u..haha..
DVD husband ni nyawa dia ni takde dia nak kasi pinjam de..hahaha cakap jujur je aku kan..tapi banyak pun bukan tengok bila malam masing2 berkerohh penat ya amat

Asz Miza said...

hahaha..gwiyomi tu i xpernah tgk n tau pun until yg ada minah bertudung tu buat utk hubby dia..tu pn cm annoying je tgk..dlm annoying tu i dok nyanyi kat Ammar..hahahaha..ammar pn suka sangat menjerit2..hahaha..Ammar xpandai duduk lg..sobs..bdn dia pn xtegap g..hmm..harapnya sooner or later dia boleh buat sume skills cam babies sebaya dia..:)

Sicness Surfacing said...

miza:
itula i tgk yg tu la miza..walaupun minah tu cun tapi annoyed betul lah..hahaha...it's ok miza InsyaAllah ammar boleh buat semua tu nanti. anyway dah jumpa ke specialist aritu yg buat appointment tu. anything update la ye miza

Cik Hazz said...

ok, now br blh komen kat sini sbb tgh duk depan pc. hahahhha ;p
1. oh how i wish i jgk blh duduk depan bercinta dgn hubs. Hana dia tak berapa berani. duk tinggal dia duduk sorg2 kat blkg, kereta baru gerak dia da melalak. hahaaha..
2. best betui kalau tgk anak makan kan. haii ntah bila Hana nak start mkn balik. maknya ni kena brsabar byk masak tp anak takmau makan. huhu.
3. yeay! Hamza dah blh duduk. ;)
4. i pun serabut nak kemas kalau brg banyak sgt. my tips --- masuk kotak bertutup. even byk kotak kat ruang tamu pun nampak kemas lah jugak. hahaha.. berguna utk org yg tak brpa kretip nak hias rumah cam i nih. ;p
5. haaaish. i setuju. rumah teres sekrg harga setengah juta!
6. WT???? i trylah tgk kat youtube. sumpah tak paham apasal blh jadik trend plak. blurrrrrrr..
7. caiyok2! kasut sport i dah lama berabuk. hehe..
8. aisey, harini dah senin. another 4 days for Friday. huhu.. ;p

Sicness Surfacing said...

cik hazz:
wah u mesti rajin masak macam2 kan nak tackle selera anak...i nasibla hamza boleh makan je apa2 so far..hopefully berkekalan sampai besar. i mula2 nak transfer semua dalam storage container elok2..tapi banyak gila kena pakai budget burst pulak..hahaha..baik beli lemari terus la