Monday, April 22, 2013

Sitting, Waiting, Wishing

















Sabtu (20 april 2013)
Siang tu aku biar je hamza main atas playmat dia
now dia dah pandai angkat bontot dan badan macam nak merangkak
tapi masih tak confident nak move forward
kalau nak kedepan dia akan pusing and susur
walaupun belum merangkak tapi lepas jugak nak ke bawah sofa

















malam tu aku bawak masuk tidur around 12am
sekali dia boleh bangun practice merangkak
baru dapatla time tidur tadi agaknya tu
aku dahla mengantuk gila tapi aku risau nak tidur dulu
especially bila dia mula ke dinding cot and try nak panjat
last2 around 1.30pm baru hamza tertidur sendiri lepas penat cuba memanjat

berlatih merangkak













attack dinding cot pulak




















Ahad (21 april 2013)
spring cleaning pagi, mandikan hamza then naik mandi
bila turun surfacing kata "hamza dah duduk sendiri"
aku cam excited gila
dia kata dia silang kaki ke depan angkat badan and duduk
bertahan dalam 15 saat before tumbang ke belakang
husband tak sempat capture gambar or video sebab excited bebenor


then time kami breakfast bila jenguk dia
tengok dia dah silang kaki and try nak angkat badan nak duduk
aku terus rekod video
tapi kalini cubaan dia tak berjaya
aku rekod lama gak dalam 2 minit
yang kelakarnya muka dia tu tengah macam figure out
"okk kaki aku dah kedepan, kaki ni kat belakang lagi..
cemana aku nak buat bagi duduk ni...
eh ummi ni sibuk je record aku bagi pressure apehal..
takpe buat tatau macam tiada apa yang berlaku"



lepas tu dia merengek mintak tolong sebab tak boleh solved problem nak duduk
hahahahha
dah lenguh lettewww

anyway, i',m so happy walaupun tak dapat witness first time dia duduk
but did it in front of his abah
kira hamza officially duduk la pada umur 7 bulan 3 minggu
dulu meniarap 5 bulan 3 minggu...hehehe
merangkak je belum ni
I guess it's gonna be soon
and masa tu aku and surfacing kena cari jalan
nak letak bluray player and astro decoder tu macam mana
samada beli almari baru atau ubahsuai yang ada ni
and kena mount tv la nampak gayanya

Sumpah penat ummi!

6 comments:

Mrs Syaz said...

good job hamza!

cha said...

yeayy tak lama lg bolehla duduk merangkak tu. eee geramm

LisaLisut said...

Hahaha ayat last kelakar. Sumpah penat ummi! Yes kid lots of hardwork . Xleh nk sng je ye dak haha

Cik Hazz said...

haha. cute nyer Hamza nih. mmg excited tgk perkembangan anak kan. & sumpah penat bila dia dah semakin active bergerak/memanjat etc. huhu..

Sicness Surfacing said...

syaz & cha:
Thank you aunty! doakan hamza berjaya yee..gegege

lisa:
itula kena ajar sikit budak2 ni berdikari...heee ayat yo yo an pastu bila anak nak tergolek sikit histeria berlari nak selamatkan..hahaha

cik hazz:
yes the first year ni sangat best kan sbb macam2 dorang ni belajar...tak sabar nak melayan dia dah laju nanti..hahah

Asz Miza said...

Wahh..hamza semakin bijak. :) I ni harapkan miracle on Ammar. Well i suka tengok development babies lain dengan harapan soon i pun akan tengok my son mcm tu. I know i will, sooner or later.

Hamza ni kelakar je bila buat muka cam figured out tu..hihihi