Wednesday, May 04, 2011

Opera Hidup





30 April 2011 Saturday 6.45pm


Phone ringing

Sanko : Bebehhh...ada extra ni nak tak?


Me: Ye ke bebbb..niceee!


Sanko: Ha..noww.... 8.30pm start



Kitorang kat Time Square baru lepas layan Thor
Berdesup surfacing drive dekat kol 8pm dah sampai Istana Budaya
Yes, kitorang dapat complimentary pass from Medialiser
to go to Konsert Wings Opera Hidup
I love you lah korang - All of you!



Bersama orang-orang kuat Medialiser
Err boss pasni kita buat konsert Children of Bodom ye? heheheh


This is something different from Wings sebab it's a Rockestra
with Orkestra Simfoni Kebangsaan (OSK)
So we're really looking forward to know how the songs will be composed
Lagipun dengar cerita tiket semua SOLD OUT
gile lahh




Dalam pukul 8.45 orang ramai mula memenuhi seat
Kebanyakannya adalah mereka yang berusia 30 tahun ke atas
sampai aku macam eh penonton dia ramai pakcik-pakcik ye
Punyala awet muda Wings ni sampai aku lupa dowang dah 25 tahun dalam industri
Siot muka masing-masing macam tak makan usia je


Konsert start around 9.00-ish for 2 hours 10 minutes non-Stop
First lagu of coursela Opera Hidup
Sepanjang 2 jam ni tak dibenarkan merakam sebarang gambar atau video
So gambar di bawah was taken by my Sifu - Pak Jon Ramlan
He's one of the official photographer of the event
You can view more photos on his fb






Photos by Jon Ramlan


I gotta say I really enjoy the show
Wings memang terbukti otai dengan showmanship yang power
Awie tak payah cakap la kan...suara sama macam kaset (ayat zaman dulu)
and buat lawak-lawak kak limah dia

Sound system gempak gila
OSK bawah pimpinan Mustafa Fuzer sangat grand
(Mula-mula ingatkan Mustafa Muzer lecturer MMU aku dulu...ihihi)

Joe Wings!
He's the man and the brain behind this concert
Oh memang terbaikla dia ni siap Surfacing cakap dah macam Zakk Wylde

Dahla smart gile dengan janggut kaler dia and hooded tu...hehehe



Kembali kepada gambar dari Phone cabuk ku


Songlist memang tepat dan terbaik
Masa lagu-lagu hits macam Taman Rashidah Utama, Hukum Karma,
Bernafas dalam lumpur, Biru mata hitamku dan Sejati aku dah sing along sekali dah
It's amazing that I can still remember the lyrics even though layan masa kecik-kecik dulu

Tapi antara semua, lagu sejati yang paling gempakla dowang main
Memang lain sangat dengan orchestra and sedap gila
Lagu Di Ambang Wati pun ada...hehehh sembilu...
walaupun tak berapa minat
Tapi kat sini terus jadi macam best pulak



One happy couple

Selain tu aku suka bila dowang featured Mus May and Mel
(ex vocalist's Wings), Jojet (ex-Drummer) and Sham (ex-Guitarist)
Bila Mus tarik suara memang power gile la
Tapi Mel macam penat je pulak atas tu...Sorry bro





So lepas habis concert tu adalah signing session- Meet and greet
Surfacing beli buku program and tag saja buat kenangan
Mula-mula malas nak beratur kan
Tapi tengok pastu macam tak ramai so takpelah belasah jelah pergi amik sign
Gila kau rockers legend kat Malaysia ni
Nanti bolehla simpan dalam gallery lagi 20 tahun
Mesti akan jadi sesuatu yang rare :)





Masa signing tu bolehla ambik gambar sekali
Tapi dalam ramai-ramai tu...
cuma sorang je yang aku berminat nak ambik gambar bersama





Me and Joe Wings


Jangan marah My Dear Surfacing.
Tengok saja jee dia amik gamba blur
Sabotaj la tu.
Ngeee...



MY INTERMONOLOGUE:
Wings - Hukum Karma

2 comments:

ardhmill said...

Am pround with Malaysian Rockestra:)i do really enjoy the show~

pet said...

Yearghh, we all do :)