Tuesday, March 05, 2013

Wind of Change

Boba 3g




















Sejak aku beli SSC boba ni awal januari
aku tak pernah pakai stroller dah sampai sekarang ni
Kira ni la investment paling berbaloi pernah aku beli
prinsip aku kalau beli hypermarket atau mall kecik kita pakai carrier
kalau mall besar pakai stroller
Setiap kali keluar aku akan tanya surfacing "stroller ke boba?
husband pun terus jawab boba
pasal dia pun malas nak bawak stroller gabak tu
Tapi baru-baru ni aku pergi mid valley boleh tahan sakit pinggang aku
sebab mall tu besar sangat and degil taknak bawak stroller...
amik ubat

aku pun suka pakai ssc ni sebab nak berjalan tu senang
kami kan spesis jalan laju
Hamza pun behave sangat-sangat bila kita carry
dia memang suka and tak pernah meragam time carry
siap kadang2 lupa minum susu aku pulak risau
cuma satu je concern aku bila dia mengantuk dia akan gosok2 muka kat baju aku
abisla muka dia merah-merah teruk macam ruam


Rashes


















Muka hamza naik rashes teruk
macam kering and merah tapi dia tak garu
aku tak tau la kesan dia gosok muka kat baju aku ke
atau kesan dia gosok muka kat evamatic mat
aku pakai babybalm earth mama angel baby selalu cepat baik
tapi kalini degil sangat
so aku beli Moogoo Irritable skin balm
baru 3 hari pakai so tak nampak kesan lagi
hopefully cepat elok la kulit dia sebab kesian merah-merah



Yayacarpet





















Last sunday we went to soft launch yayacarpetkeeper
Dekat Denai Alam, Shah Alam
Yaya, my bestfriend since first company aku kerja
dari anak dara sampai anak tiga
aku bestfriend sama husband dia jugak 
kira cinta mereka ni berputik di office lah...heehe
Yaya ni dulu memang momma blogger yang aktif
sekarang dia tak rajin update pasal businesswoman ni busy memanjang
lagipun dah ada instagram blog ditinggalkan..haha
yaya ni memang business minded and very very creative
otak dia geliga je macam-macam nak buat
recently dia dah buat dobi untuk karpet
I really respect you, yaya
dah ada business advertising and production house
now carpet laundry pulak
I am so proud of you


























aku anak baru satu
dia anak dah TIGA yang latest umur 8 bulan
tapi badan dia macam budak tingkatan 4
dan badan aku macam pregnant 9 bulan
MALU AI
Takpe pet..slow slow kayuh nak kurus..ngeee
Yaya ni masa first deliver anak dia aku masih happy-happy couple
Time tu first time aku diperkenalkan dengan konsep pam susu anak
aku memang zero pasal motherhood
Zaman tu tak ramai lagi yang ada awareness pasal nak pam susu 
Tapi yaya amat advance and susu dia banyakkk sangat
Teringat aku dia gigih pam pakai avent
Sekarang turn aku pulak merasa mengepam kat surau


sesiapa berminat nak basuh karpet boleh contact yaya 
Basically kita sepatutnya basuh carpet at least minimum 3-4 times a year
especially yang ada anak kecik
vacuum boleh sedut habuk je ye
tapi tak eliminate dust mites, molds, virus, worms, lice eh banyak lagi la
aku pun ngeri bila baca list apa yang ada dalam carpet rumah kita tu
Yaya, nanti aku hantar carpet ko bagila special price ye
 ni la salah satu masalah perniagaan -kawan-kawan mintak diskaun
ngeee



























Address:
No 12 G Jalan Elektron NU16/N Seksyen U16 
Denai Alam Business Centre 
40160 Shah Alam, Selangor 

Operation hour:
Monday to friday 9am - 6pm
Saturday 9am - 2pm 

Pick Up & delivery service:
10am - 12 noon 
4pm - 6pm

6 comments:

Umie Aisya said...

Mcm best je carrier itu tp i takut Safiyya x suka dok dlm tu.kang membazir jee.huhu

pet said...

umie aisya:
Carrier ni sesuai untuk baby yang suka didukung..Hamza ni kalau duduk dalam stroller time tidur je..bila bangun kang menangis2 suruh orang angkat dia...so memang berbaloi la pakai ssc sebab dia diam je kena carry..heheh

BAIZURA NATASHA said...

Eh..i tgh survey boba 3g..then link to ur blog. Haha. Bwh tu u ltk roll tower eh? Cmna u masukkan kaki Hamza dalam tu?ke u lepaskan je kaki dia?

pet said...

baizura,
masa first pakai hamza dah nak masuk 4 months..so dah ok nak kangkang kaki dia..untuk baby below 3 months, boleh pakai boba tanpa perlu ada insert- dekat waist belt tu boleh alter jadi kecik sikit and support untuk kepala pun boleh alter pakai button lock..kaki kena masuk dalam froggy style. dalam booklet boba dia ada tunjuk step by step cemana nak buat for newborn...

untuk beli ssc ni you kena test sebab kesedapan memakai ni lain orang lain bentuk badan kan...sebelum i beli, i pegi test kat fabulousmom..i try ergo, mei tai and boba...sayang masa tu snuggbaby stork takde...but for me boba memang win :)

cha said...

Wah bagusla kawan u. Business woman berjaya ni. Bagus dia buat bisnes dobi karpet sebab i mcm tak pnh jumpa je lg ke i yg ketinggalan haha

Eh cream u guna utk rashes hamza org besar boleh guna tak? Haha

Oh btw you i mmg simpan macaroni spaghetti dlm fridge. Tahan lama. Trust me :)

pet said...

cha, sebenarnya i pun first time dengar laundry khas untuk karpet..haha..tapi dia kedai baru launch dan berderet karpet orang hantar..siap dapa cuci karpet cruise putrajaya lagi...hebat betul..

moogoo tu memang boleh pakai utk adult cuma dia take time la nak elok sbb organic kan...hamza pakai 5 days kulit dia gebu balik..ah so happy

lepas ni i akan simpan dalam fridge. memang pening kepala asyik naik kutu kat spaghetti and macaroni tu