Monday, March 25, 2013

Big Day Out - IKEA

I wear my baby and I love it!




















Mula-mula taknak pegi IKEA Sales
Tapi sebab confident Hamza dah sihat
and kami pun dah lama gila tak keluar berjimba
jadi ahad  pukul 9 pagi dah keluar rumah
nasib baik pagi tu orang masih tak terlalu crowded
masih senang parking
and of course aku babywearing to avoid hassle
The best part about babywearing tangan hands free nak memilih barang
tak payah nak risau pasal stroller tersangkut jam orang ramai
and Hamza tidur all the way dari masuk sampai keluar bayar - 1 and half hours





















Ikea sales - nothing much yang sale pun
kami perasan banyak je harga biasa only certain item je sale
adalah dalam 20 barang je kot yang knockdown price
yang paling kelakar bila foot stool yang dulu harga dia RM8.90
sekarang jadi RM75 and  dia highlight as best price...ngeee
aku pun more kepada nak survey je
tapi dalam survey rabak poket jugak
gembiranya ummi dapat beli bead roller coaster untuk Hamza
dah lama stalk web ikea
Bead roller coaster Ikea















around 12 noon  punggah barang masuk kereta
and bawak stroller untuk round the curve
kesian hamza ummi lupa nak bawak stroller pad
punya clumsy laki bini sebab dah lama gila tak pakai stroller
siap lupa nak buat stroller facing kitorang dah kepala hamza terteleng nak tengok ummi nya
dia pun quite excited duduk dalam tu -  but only kalau time jalan je
bila berhenti mula la ek sana ek sini rimas

Hamza dah tak baring macam baby





















I didn't pack any food for Hamza sebab ingat boleh skip je makan dia
but lepas bagi susu pun mulut dia dok mengunyap
kitorang pun nak lunch and risau kalau dia terliur2 pulak nengok kami makan
so surfacing kata - kita beli je heinz baby food
nak ke ikano nampak ada booth depan MPH The Curve jual home made food
nama nya baby ambrosia
fresh+no sugar salt+no preservative
banyak gak menu dia
aku beli Puree sweet potato+spinach
pekerja pun hygenic siap sanitize tangan and pakai sarung plastik
untuk reheat makanan je
harga 1 pack = RM 6.90















Masa makan Hamza taknak duduk dalam stroller
so aku cakap kat husband apa kata kita try letak kat high chair
ini lah ghopenya dapat duduk high chair...



















sampai meleleh air liur syok sangat jadi orang besar
sobbsss anak ummi dah boleh duduk sendiri
anak ummi dah besar (bangga campur sedih hiba sikit memang mental)
Tak sangka dia dah boleh duduk kat high chair dengan tegap
siap kedepan ke belakang buat muka puas hati dapat duduk semeja dengan ummi and abah dia
bagi dia makan puree tu dia makan dalam 10 suap pastu mengamuk nak makan bip





















dalam banyak2 toys kat toys 'r' us
benda kuning ni yang paling buat dia gelak besar
sampai tertidur sendiri penat melayan si kuning ni
apa-apa sajalah anak oi asalkan ko bahagia





















balik rumah kami bertiga terbongkang tidur kepenatan
I can say it's a weekend well spent!


MY INTERMONOLOGUE:
The Beatles - Eight Days a Week

6 comments:

LisaLisut said...

oh i br tau psl food baby ambrosia tu. lps ni bole sll lepak sana lah keh3. sll husband i sure tye nk g sne nk beli apa.sll i lpk area subang sunway ptrajaya puchong. so ade alasan to go damansara on weekends. ngeh3. bole ckp ada food for hannah lol

cha said...

mak ai mahal giler naik stool tu. dulu i perasan gak harga dia rm8.90 lepas u komen entry i tu i pg survey haha. kalau i pg semalam ikea dh jumpa dh kita hee

comelnya hamza u. meleleh air liur pun comel haha

BAIZURA NATASHA said...

Okay. X rasa rugi x dpt pergi ikea sales. Hoho.
Big boy dah Hamza. Boleh duduk semeja ngn u ols dah ;) pasne bole beli highchair kt rumah

Umie Aisya said...

Haha comel ah hamza ngn benda kuning tu.siap tertido bagai.bole try gak la nnt baby ambrosia tu kan tgk hamza cm suka je mkn.

Asz Miza said...

I baru taw ada homemade food tu..yeay pasni boleh bawak Ammar g sana slalu..

Sicness Surfacing said...

lisa:
i memang suka pergi area sana sebab boleh jalan 4 mall sekali -ikea, ikano, the curve and cineleisure..hahaha..dulu memang kaki round mall tengok wayang..sekarang dah lamaaa sangat x tengok wayang...sobsss...senang sikit kan tak payah kita nak pack food dari rumah..hahaha

cha:
itula mahal gila kan...skang husband menyesal x beli stok banyak2..i dah suruh beli dulu dia kata buat apa skang dah naik berganda2 baru menyesal..

bai:
tak rugi bai sebab everytime sales mostly benda yang samaaa je dia turun harga...i dah terbeli booster seat sbb ingatkan hamza tak boleh duduk highchair lagi...(sambil memandang sayu highchair kat ikea tu and husband geleng kepala tanda jangan nak mengada-ngada)

umie aisya:
itula punya la bagi macam2 toys last si kuning dia berkenan...selamat duit abah ummi pasal belas2 ringgit je..wakak..yang demand dia gelak warna kuning je..kalau warna pink atau biru dia buat tak tau je..haha
boleh try food tu dia ada makanan ikut peringkat umur..puree dia pun very fine

asz miza:
so lepas ni gi the curve tayah pening nak pack food la kan..hahah