Monday, December 31, 2012

The Book of Love

Sicnessurfacing


















Exactly a year ago my surfacing and I tengah sibuk bersiap-siap
untuk reception dekat Pusat Komuniti Bukit Damansara
Gila lah dah setahun kahwin aku takda buat entry pun pasal reception ni
I think it deserve one...ngeee

So my reception was on 01.01.12
Theme..white wedding lagi sampai mak aku pening
kau ni takde kaler lain ke selain white
nak buat cemana kami memang terlampau suka classic white wedding


Favors

Pelamin & Meja Beradap by Sri Angsana Catering

Getting ready



















































Handbouquet DIY

























Details reception:
Photographer: G.I. Photoshoot
Catering: Sri Angsana Caterer
Tempat: Pusat Komuniti Bukit Damansara
Makeup: Anna Ismail
Henna: Hennaratusehari by Amrina








































Perkara-perkara DIY adalah backdrop tempat registration
Doorgift bagi gula-gula and muffin..muffin sponsor by my sister in law
My uncle dari A&F catering sponsor kari kambing,
kerusi, meja and sarung kerusi bagai with dome
Handbouquet aku buat sendiri beli bunga kat kedai bunga bangsar
Lagu during event memang selection aku and surfacing...
Videographer half sponsor by supplier equipment aku - Jeffery Jelas Juta
 (dan video tu tak edit-edit sampai sekarang..ngeee)




























Sebenarnya ada kisah terkilan dan sedikit ngeri aku nak cerita di sebalik event ni...

1. DBKL suruh masuk barang pukul 8 malam...
tapi datang siang tu sebenarnya dah boleh masuk awal sebab event tu cancel...
and DBKL takda courtesy nak inform pun padahal aku dah call a day before tu

2. The reason why pilih dewan ni sebab bentuk oval and carpet color cream..
Masa sampai je carpet color merah...whoaaa rasa nak mengamuk aku...
rupanya carpet cream dah lama so dorang nak pasang carpet baru ni...
adui terkilan rasa tak dapat fully white

3. Malam baru pakcik aku pasang kerusi meja bagai sebab janji malam la katakan...
so sampai pukul 12 kami pengantin ni masih gigih kat dewan...Pastu kitorang sendiri pegi pasang signage kat jalan masuk ke dewan tu...

4. Disini aku nak nasihat..kalau nak pasang signage tengah2 malam...make sure bukan berdua laki bini je...sebab masa aku and surfacing pasang kat jalan masuk utama...aku park kereta tepi jalan dalam 100m dari tempat signage...aku tinggalkan beg dekat seat passenger dengan wallet terpampang cantik dan ada duit dekat 2 ribu cash masa tu sebab nak bayar caterer esok...tengah gigih pasang aku dengar bunyi motor..and to our horror, ada 2 motor mat rempit (ada 4 orang) and sorang tu dah mengintai cermin kereta aku...aku and zul terus menjerit and dorang lari...
aku and zul terus tinggalkan signage berlari kat kereta sebab ingatkan dah kena pecah...
nasib baik dorang tak sempat pecahkan..pastu kami terus drive balik (kereta asing) dengan keadaan ngeri sangat...kira bernasib baikla mat-mat rempit tu tak decide nak stay and rompak kami...
sebab kalau dia nak rompak memang boleh sebab ada 4 orang...
dada aku macam nak pecah bernafas macam tu selain bersyukur sangat kami berdua selamat
duit pun selamat...memang pengajaran betul...





















anyway kisah positif pulak:

1. caterer sri angsana memang terbaik..makanan sedap and pelamin yang dia pasang mengikut apa yang telah dibincang malah ada pulak additional element dia pasang kat pelamin tu..syukur

2. Hari tak hujan so dapat buat outdoor dekat central market graffiti. Thank you G.I. Photoshoot melayan karenah kami nak outdoor jauh sikit

3. Event berjalan lancar and smooth walaupun adalah sikit-sikit drag. I really enjoy during reception and I love my dress. Wedding dress tu aku sewa je..husband punya suit tuh special tailor made from bangkok. sempat dia buat masa outstation kat sana.




























Walaupun aku enjoy sangat wedding...tapi lepas habis je reception tu
legaaaa sangat
rasa macam satu perkara besar dah lifted dari bahu..lapang sangat fikiran
kalau tak hari-hari ada je nak fikir nak buat itu ini untuk wedding
dok stalk blog orang la macam-macam
bila dah habis event..aku redha dan bersyukur semuanya selamat
maybe bukan 100% macam aku plan
tapi almost menepati apa yang aku impikan selama ni



























Do I want to plan a wedding again?

Hell No.


MY INTERMONOLOGUE:
The National - About Today

3 comments:

LisaLisut said...

i pn takmauuuuuuuuuuuuuuuu go thru another wedding plan. to me tak best hahaha.anyway dh slmt kawin dh pn kan,anak pn dh keluar sorg haha.

happy new year to u,husband and hamza :)

cha said...

haha mak i pun sama bising cakap asik putih je. nikah putih sanding putih. nak buat camne dh suka putih kan.

ish bahayanya yg u pg pasang signage tu kenapa? takde org lain ke u boleh suruh? nasib xde pape

btw cantik sangat gambar wedding u :D

pet said...

Lisa:
kannnnnn...asyik rungsing je memikirkan tema lah...financial la...dah kawin ni lega sangat..memang la bestkan excited nak kawin..
happy new year to you, husband and hannah too :)


cha:
itula tajuk blog u pun dah whitewalls gitu...hahha...masa tu memang semua buat sendiri cha takde sapa boleh diharapkan..Thank God nothing happened to us. eh aritu I yang komen pasal makan tu tapi nama husband pulak keluar sebab dia login gmail account..hahahahha