Tuesday, April 12, 2011

Real Love - Fara & Taufik


The beautiful bride


Fara@ika is my best friend from primary school lagi
we've known each other from kindergarten
During secondary school, we went to school together
walked from Batu 9 to sekolah perimbun

come to think of it... it's that damn adventurous la fara
Imagine we have to climb a hill from batu 9 (back route)
to get to this taman - cross the highway - walk at this taman with so many dogs around
Finally arrived at school sweating like crazy
patutla kita takde kene ngorat kan...
hahahah

but during form 4-5,
kita tumpang makcik dia - the disciplinary teacher
lega takyah jalan dah...hahahah
Those were the good old days la babe

She got married last december with the love of her life - taufik
I didn't get a chance to post pictures of the wedding...
so here we go



The Solemnization -18 december 2010

Nikah was on saturday and I thought it's in the morning
rupanya petang pukul 5
I can only stay until 6pm so tak dapat la tunggu until the akad moment
So sorry my dear







The hantaran from her nicely done by zombie purple..heheh
I feel really bad tak dapat bantu the night before



The beautiful tunang orang tunggu saat ijabkabul...



Kami yang menunggu ika siap
semua kena pakai baju pastel colour


Dah turun ke bawah nak join lelaki yang nak akad
sempat menyelit bergambor before keluar



I love the white dais! suci dalam debu gitu...
Mampukah aku DIY nanti?
ohh...

gambar seterusnya ambil dari fb fara sebab aku amik dari luar semua blur...
hampeh kan



wey muka aku tak boleh blah laa...
muka macam spotted laki tengah kawin lain
"oo ini kerja ko ye... kata outstation kat saribas!"
ngeeee

sebenarnya aku cuba-cuba amik gambar macam papparazzi sebelum blah
tapi tak berapa clear pulak



The moment


Family photo
akak dah selamat deliver baby boy - azfar harith
(adakah nama dah official skang?)



The Reception - 19 December 2010

Reception fara the next day - Sunday
Pukul 11 dah ada kat rumah fara because i'm the pengapit on that day
Replacing Haida yang mabuk pagi sebab prego...

This is my first time as maid of honor
nervous wey sebab macam kena jalan dengan pengantin duk atas pentas kan
Hopefully i'm being helpful ye fara sebab aku blur sebenarnya nak buat apa...
hahaha

everything went well and smooth
good food, great crowd
ramai kawan-kawan lama datang



walking the aisle
aku serious rasa dah senyum tapi chronic bitchface jugak keluar
hahaha



masa makan beradap pengantin suruh duduk sekali
best jugak jadi pengapit kan muke ada dimana-mana...



Geng sama sekolah dekat pelamin yang white purplish sweet



yang pakai baju purple 3 orang ni la zombie purple
orang kuat fara masa wedding preparation
haida tengah pregnant skang dah 6 months kot






kitorang memang gila bergambar malah lagi over dari pengantin
sampai satu tahap taufik dah takde dalam gambar sebab kitorang take over
hahahaha
kata pakai sedondon harusla lebih-lebih kan

best jugak kawan-kawan pakai baju theme wedding kan
Kalau aku ada budget, maybe akan buat jugak
tapi so far masih KIV lagi
nak thematic kan baju family pun x lepas lagi ni...
ngee


Outdoor Session - 19 December 2010

Bila fara ajak pergi outdoor session lepas abis reception
kitorang suma jommmm
excited drive ke Putrajaya nak menempel sama dalam gambar



shots at Pullman Putrajaya
love the location so much
so peaceful and well-designed
masa shoot ada dalam 4 orang pengantin lain
sungguh famous ini tempat rupanya
aku je yang baru 1st time pergi




ni kat skatepark ke apa kat area lepas MOA tu
syok jugak posing ni kan bila ramai-ramai
asik nak gelak je


the white and purple zombie
dibah punya idea la ni
pengantin jadi zombie tetap ayu gitu





fara & taufik,
I really had fun at your wedding
I'm glad you had a great ceremony
wish you both all the love in the universe
fara,
take good care of yourself and the heartbeat inside your bump
tak sabar nak jumpa fara & taufik junior :)




MY INTERMONOLOGUE:
Jet - Are you gonna be my girl

2 comments:

Fara Atiqah said...

waaa...special tribute utk aku ke ni?
i almost cry la..sorry la babe, im extra emotional at the moment. :)

what can i say, u are the best bridesmaid ever! hehe. and purple zombie rocks! and i know, purple is not really your colour, tp aku terharu weh ko sanggup ikut theme.

i hope ur big day will be a blast too! insyaAllah. ;) cant wait! aku nk melaram and cam whoring jugak.

u too take extra care ok. darah manis orang cakap.

love.
:D

pet said...

don't cry cry okay...hahaha..hormonal changes la tu.

mesti tak sabar kan nak dapat baby...bestnye wey...aku lak gatal x sabar nak kawin ni...hahahaha

hopefully everything akan smooth macam wedding ko jugak. nasib baik due ko awal kan, boleh la attend wedding aku, InsyaAllah :)

love u too babe!