Thursday, April 14, 2011

Rayyan El Mustafa


Rayyan - 1 month


Remember Rayyan the premature baby?
Rayyan is my surfacing's nephew ....
sekarang sangat sihat dan padat.


Rayyan - 6 months


He's really a doll!
dengan mata bulat, badan padat, kepala botak
cute gile macam nak gigit je daging peha dia
serious bulat!





yang kelaka surfacing bagi nama gelaran "Jinak-jinak" kat dia
tak pepasal je dari nama rayyan, aku pon dah panggil "jinak" atau "jinab"
sungguh kena dengan badan padat dia tu






Si jinab ni pulak jenis yang layan je kalau orang layan dia
gomol la cemana pun dia takkan nangis
kadang-kadang dia ni macam takde emotion bila orang agah
senyap je wat muka baby doll dia
tapi sekali dia macam excited sangat abis kuar suara rugrats siap jerit lagi




I really love how surfacing bond with Rayyan
dia memang natural la dengan baby
even aku dulu masa dia baru lahir aku takut nak dukung sebab kecik sangat
especially nak pegang bahagian tengkuk dia kan
tapi surfacing selamba je

aku tunggu umur 2 bulan baru berani dukung...
memang fail la depan bakal mak mertua kan...
hahahaha





rayyan with nyang...moyang dia lah..
ni opah surfacing
masih kuat lagi...
umur dia maybe dah 80 kot
bersih sangat orangnya...
rindu nenek bila jumpa opah...





kadang-kadang memang aku sengaja singgah dengan muka tak malu
sebab nak main sama jinab ni...
even surfacing pun ada time tengah keluar dia cam
"eh rindu laa jinab-jinab"



us with jinab-jinab


how I wish my own son nanti will look like jinab-jinab yang cute gile ni
nak putih camni, bulat camni...boleh ka?
Insya'Allah.



MY INTERMONOLOGUE:
Elton John - Benny and The Jets

2 comments:

Zana Fauzi said...

Dia tak cute macam baby lain, tapi.. dia handsome, boleh tak I fikir macam tu? He looks like he's already grown up, dengan hidung tingginya. He's a heartbreaker <3

pet said...

zana...
you're absolutely right, muka dia memang mcm orang dewasa sikit...ihihihi

tapi yang geramnya sebab badan die montel pejal-pejal...memang kena makan kaki dia tu.pastu dia suka tenung muka lama-lama sangat ngan mata bulat.

zul cakap dia suka "sebab muka ko bulat macam alien"...saba jelaa