Friday, September 20, 2013

Photograph

Pagi Hari Malaysia 16 September 2013
kami dah gerak ke cyberjaya semangat nak buat family photoshoot
This photoshoot is a gift from a dear friend, cik hazz untuk Hamza
Thanks Hazz :)

Boleh buat indoor or outdoor and since buat indoor pakai studio dia free
so we opted for indoor
outdoor ni susah nak kawal sikit kot terpanas lebih ke apa
kami ni badan gadang kuat berpeluh hahaha
appointment at 11.30am 
Photographer - IpStudio
dari owner ke photog semua arab

kami blur tak tau nak pakai apa
mula2 nak pakai all black tshirt tapi susah cari tshirt all black untuk hamza
last2 malas fikir kami pakai Metallica je
half an hour before we left aku cakap kita bawak je jubah hitam and baju melayu
Thank god we did that
gambar pakai all black lagi naikla

We requested black and white photoshoot
The photographer was Milad Khodkameh
very nice, professional and he knows what to do
hamza biasalah kan kalau tengok strangers mula buat pelik
tapi milad pandai panggil dia pandang kamera
sekejap je 30 minit siap dah (50 shots)
and when I look at the photos from the viewfinder ...I fell in love
serius cantiklah
berbaloi sangat
He emailed me all the photos
now we have to choose 4 photos for 4r print and 1 for 5r
serius tak tau mana wey
semua lawa bagi aku

so here some of my favourite shots
err banyak sebenarnya
gambar ni belum edit lagi







Yang baju Metallica kami mintak color
but my favourite is all these black and white shots
tak sabar nak print buat frame kat rumah!












Kami ada bawakla a few props for the photoshoot
Thank God jugak hamza dah puas tidur and minum
so dia takdela muka monyok je
walaupun some of the shots muka dia serius
but hamza memang macam tu muka serius
muka gizmo kami panggil
hahahah





I definitely will choose one of this shots untuk 5R
My darling Hamza
apsal ummi rasa awak ni handsome???
eh up anak sendiri pulak kan...
takpa up anak dekat blog sendiri je pun 
ngeee



Ok Milad,
tonight we will choose the photos
weehooo akhirnya dapat jugak buat photoshoot
kalau nak harap aku beli memang tak la kan
so Hazz, Thank u again :)


*anyway gambar black and white kat blog tak sama pulak macam original photo don't know why

10 comments:

Hana Soffelia said...

lucky u dpt gift photoshoot ni. memang nampak nice sangat.

Btw, i suka picture no. 8, 12, 14 and 15. hehehe

Umie Aisya said...

Hamza mmg hensem pon!!cun la weh.pandai hamza pose senyum.suka tgk!

BAIZURA NATASHA said...

Pet!!!! Serious suma chantek. I plg suka hamza pegang gitar tu. mmg rock habes.

Hamza mmg handsome ok. Tambah2 lagi i dok tingat time dia ngorat i kt a&w dulu. Hahahah.

LisaLisut said...

I ske gmbr u kiss surfacing. Best hadiah hazz. Kekekek. Eh u amik pakej price dia x. Wassap pls

Rai said...

bestnyerhhhh dapat adiah photoshoot. hehe btw hamza memang hensem pon. naseb anak i boy. kalau tak cop awal2. hahaha

Cik Hazz said...

you're most welcome.. ;)) dpt idea nak bg hadiah ni bila dpt tahu pasal hard disk you tulah. sedih dengar. hopefully blh lah recover nanti. pandailah Hamza posing. boleh hntar contest tu Pet. Hihi.. ;))

Asz Miza said...

Hamza memnag handsome ok..bukan rasa je..tak kisah lee nk up sendirik pun..hahaha..

kocha said...

semua lawa giler pet lg lg pakai baju METALLICA tu eh eh eh haha

tp gambar u kiss surfacng tu sweet sangat <3

Teefa Rosly said...

sukaaa tengok gambar-gambar ni. hamza memang handsome pon pet..memang patot di-up kan. huhu..ni yang i terpengaruh nak buat photoshoot gak ni :D

Sicness Surfacing said...

hana:
thanks hana bagi pilihan gambar yg u suka..i dah pilih tunggu printed je ni

umie:
weee thanks aunty. anyway hamza masam je wey sbb stranger kan..tp photog pandai capture attention dia...kalau perasan time dia gelak tu bila salah sorang kami agah je..hahah

bai:
i masih teringat2 ngoratan hamza..dia kena ngorat mak baru anak bai...hahaha

lisa:
saja gedik kiss tapi mcm awkward je..akaka..i x amik la pakej dia..but boleh tanya la nanti

rai:
wee thanks aunty puji saya haha

hazz:
wehoo thanksss. yg happy lebih makbapak hamza la kan dpt photoshoot kakak

miza:
wow semua aunty ni ikhlas ke puji sy hensem..hahaha

kocha:
ahai hamza dah besar nnt mesti mcm
apa kena la mak bapak aku ni

teefa:
buat cepat2 teefa sbb tak lama lagi muka baby dorang akan berubah..hahaha
kang rindu kena ada adik pulak hamza