Thursday, September 12, 2013

Super Hamza 1st Birthday Bash

The birthday boy- Muhammad Hamza


















Date: August 31, 2013 (Saturday)
Venue: A&W PJ Drive Thru
Time: 11.00am - 2.00pm
Photographer: Muizz & Shana
Kek : Kek Afrina
Cupcake: Eight Inch Cakes / Hana Jaffar
Theme: Superhero

We had a wonderful time masa birthday Hamza
Seronok dapat jumpa family and friends
Sebenarnya tak terfikir nak buat birthday hamza kat luar
ingat sambut kami bertiga je
but after raya ada rezeki lebih and we both feel like we need to do this
saja-saja untuk kenangan
bila dah decide superhero theme apa lagi mak bapak hamza yang lebih2 fikir itu ini

Mulanya nak buat kat KFC since dorang dah ada superhero theme package
unfortunately KFC wangsa walk yang best tu tak buat party dah
so we decided to do at A&W depan amcorp mall tu
so close to our heart rasanya almost every week dulu pegi amcorp mall tu
Preparation semua  a week before je nothing much to prepare pun

invitation poster and favors


























Invitation thru FB je..kad ada a&w bagi tapi aku bagi sapa yg sempat jumpa time raya
A&W package ni ada a few type
aku punya untuk 60 pax (gabungan pakej A&B) and dapat 3 jam instead of 2 jam


























Favor untuk guest aku buat sendiri je dalam 50pax
deco superhero like hanging banner, alas meja superhero,
paper plate, tisu semua kami beli dekat kedai PARTY HEAVEN
kat Taman Melawati
kat situ memang heaven lah deco untuk buat party superhero
nasib baik surfacing yang pergi beli...kalau aku pergi mesti lagi rabak poket
serius puas hati barang2 dia

anyway dorang pun ambik tempahan deco jugak
favor bag tu avengers tu surfacing beli kat amcorp mall
puas hatiiii
untuk guest book kami just beli drawing paper ada cover spiderman
snack dalam favor bag aku beli kat kedai borong
print pulak kat advanco
semua ni kat taman melawati senang weh semua satu tempat

Hamza  1st birthday cake





















Birthday cake Hamza aku order kat Kek Afrina
Topper untuk kek birthday tu aku suruh surfacing buat
dia carik gambar, edit, print siap gunting and tampal
atas lidi and balut dengan tape bunga untuk kawin tu
love u surfacing memang meriah sangat nampak kek tu bagi aku lah
Kek tu aku mintak rainbow cake tapi sebab dia bentuk Number 1
so dia kata nanti senget so aku mintak vanilla kek je
masa datang dia macam kek lapis jem sedap jugak

Cuma masa aku and surfacing tengok kek ni first time kami terkedu kejap..
Maybe because our expectation is very high since dia pernah buat design ni dulu and cantik
tapi yang number 1 ni..
ntahla...It's not that bad
cuma kami terkedu lah
Thank god for the beautiful topper it did justice to the whole look of the cake, yeay!













The beautiful cupcake adalah hasil kerja Hana Jaffar atau Eight Inch Cakes
first aku makan red velvet cake kat birthday hannah
perghhh sedapppp
3 days before event ni baru aku decide nak order 30 cupcake
eventually aku order 50 cupcake with topper superhero siap

aku serius puas hati..sangat sangat suka dengan topper
and cupcake pun sedap lembut...ramai yang puji
kalau bajet lebih mesti aku order red velvet cupcake
tapi aku cuma order vanilla and chocolate cupcake but serius puas hati


Ummi, napa bear ni tegak je?

handsome rayyan


























Jemputan aku limited maksimum 60 pax je
aku jemput family dan kawan terdekat
kami pun dah allocate budget untuk tambah makanan in case tak cukup
memang on that day ada tambah 20 ketul ayam, fries and air
menu A&W - fried chicken, fries, nugget, hotdog, root beer

aku serius ingat hotdog tu coney dog
sekali hot dog kosong je kau
mesti kecewa je tetamu2 aku makan haha
habis event tu aku sms some of my friends
cakap thank u datang and sorry kalau makanan tak best
pasal aku ni memang tak sedap hati kalau orang datang majlis tak sedap makanan
but that's really beyond my control

Cake cutting


























Bila tema superhero haruslah kami pakai baju superhero
baju kami semua yang sedia ada
tak payah beli dah
baju ummi "Watchmen" from DC
baju abah "Marvel Universe" yang gempak gila tu...mode jeles
sebenarnya ummi ada baju marvel yang gempak
tapi sayangnya size M
damn it tak muat dah bila badan membosar bagai johan

Hamza pulak pakai baju "The amazing spiderman"
yang abah dia dah belikan sejak dia umur 3 months
masa tu aku bebel apalah anak baru 3 bulan dah beli baju umur 2 tahun
now I just shut my mouth tight and thanked him
hahahah
ok surfacing, I acknowledged- Awak memang hebat
ngeee
Mask tu memang collection abah
kecuali batman yang tak semenggah tu beli kedai 5 ringgit je

The superhero family



















cake cutting around 12.30
sebenarnya 11.00 pagi ni time tidur birthday boy
dia dapat tidur 10minit je dalam kereta
as a result, hamza memang monyok je muka dia pasal mengantuk
last-last tidur kat pangkuan aku sampailah pukul 12 suku aku kena kejut dia
pasal maskot A&W dah sampai nak start cake cutting dah
tahap mengantuk dia memang taknak bangun langsung puas aku kejut
last-last aku terpaksa basuh muka dia
oh dear jahatnya ummi ni kan

nasib baik dia bangun tak mengamuk
terus cake cutting
mula2 thila (A&W coordinator) suruh bear potong kek sekali
aku cakap sorry thila, i dont want the mascot suruh dia ketepi dulu
hahah jahat kan aku pasal aku xnak ada benda asing dalam family photo aku
lepas tu baru la panggil bergambor


Love love this photo!


























Sorry hamza, awak tak boleh makan kek lagi
so ummi and abah je boleh makan
just eat your heinz biscuit ok
(kalau nurse kk dengar mesti dia buat komen annoying)






















A&W provide 3 games siap hadiah sekali
tapi ramai malu-malu nak join
jadi muka yang sama je main
game 1st- musical chair
game 2nd - pelik sikit deco straw dekat rambut? what the...takpa layan je
game 3rd- dia nak buat cari barang tersembunyi
aku cakap takmolah susah
jadi kami tukar jadi dance freeze
kira menari ikut lagu pastu freeze bila music stop
bolehla layan


Hamza suka betul dengan kakak piya dia


























sebenarnya aku boring betul maskot bear dia
berdiri je takde movement langsung
kira memang untuk ambik gambar jelah
dulu aku ingat lagi maskot boleh jalan-jalan siap joget
yang ni jalan pun kena pimpin..sheesh
apa-apa pun budak2 happy la bergambor sama bear
hamza pun tak takut ngan bear dia dok meraba muka bear ada la lagik


Thank you mommies!




















Whatever it is
It's been a wonderful day for us
Terima kasih semua yang hadir meraikan setahun Hamza bersama kami
Terima kasih kepada yang mendoakan hamza
Terima kasih yang beri hadiah dan angpow kepada hamza
Alhamdulillah
semoga terus diberi peluang untuk membesarkan Hamza sehingga akhir hayat kami
*tears

Special thank you to my bestfriend, Shana and her husband Muizz
kalau takde muizz, takde lah gambar-gambar yang sangat cantik ni
last minit memang takde orang dah yang available
aku tebal muka je tanya shana if they can shoot for us...low budget pulak tu
Thank God they said ok
I can't thank you enough, guys
all these photos will make the experience of that day last forever!
you really know what we wanted
all the details, the joy
semua captured beautifully
MasyaAllah




























sian anak ummi, orang dah habis makan dia baru nak makan
taktik nak bagi dia habis makan sebenarnya haha
ni dah kena halau dari party room pasal dah pukul 2 ye
on time jangan harap kau nak drag time tu pasal ada party orang lain pulak
anyway thank u to A&W PJ..we have no major complaint
everything went well

eh cuma satu je A&W komplen saya,
kalau boleh invest sikit beli CD Player lah
pasal tahun 2013 ni takde orang pakai cassette player dah
oh ye pasal music
kami bawak mp3 player +speaker
and pilih lagu superhero OST yang best-best
contohnya transformers, batman begins, spiderman ost


Hamza dengan hadiah


























Malam tu jugak ummi bukak hadiah
fuh macam pening kepala Hamza tengok apesal tiba2 banyak sangat mainan ni!
tapi adalah 10 minit je lepas tu bolayan
tengok babytv
ngeee
but now we have more stuff for him to play
sehari aku keluar sikit2 bagi dia tak cepat boring

Anyway
Me and surfacing minta maaf kalau ada terkurang layanan, makanan atau apa-apa sahaja
Aku serius rasa macam tak sempat borak dengan semua orang
rasa macam masa berlalu cepat sangat
mungkin sebab ni first time buat event anak kot
juga sorry kepada yang kami terlepas pandang nak invite
so next time (kalau ada) kami perbaiki ye
Till we meet again!


MY INTERMONOLOGUE:
Alexi Murdoch - All my days (Live)



7 comments:

LisaLisut said...

Its ok aunt. We still njoy d food. Yg pnting celebrate hamza. If i xpning aritu i join d game huhu.. Lps ni hrp a&w bc komplen u haha

Hana Soffelia said...

Meriah sangat befday party hamza ok. mak paknya sempoi ah, rock habis. hehe

Eh, nak pulak ye pet hamza pakai mask tu? Kalau Naurah, dah lama tanggal. good boy. tau aje befday party dia kan..

Misz Pinkie Winkie said...

bestnyaa...meriahhh..
seram plak tgk muker daddy dia..
lagie2 part jegilkan mata tue..
mmg amazing abis..

hamza pon comei..
mama giler cool pakai mask tue..
sukeeee

cha said...

one happy family i can say. tengok semua gambar ni i pun jadi happy sekali u haha. gambar pun cantik. sorry i tak dapat dtg hari tu.

BAIZURA NATASHA said...

Meriah!!! Moga2 Ummi dan Abah Hamza murah rezeki selalu sebab bagi orang makan dan buat lagik tahun depan. Hehe. I tgk haritu baju surfacing mmg cool ah.

Pose ko melentik tu xtahan pet. Haha.

Umie Aisya said...

bestnya!sorry sgt x dpt attend pet.happy birthday hamza!

Cik Hazz said...

Meriah birthday Hamza!! Baru bangun pun bagus dia x mengamuk or moody sangat. Ada rezeki next year Hana joint yer. Hehee..