Tuesday, September 03, 2013

Merdeka
















31 Ogos 2013
Genap setahun Muhammad Hamza
Siapa sangka tarikh merdeka yang dahulunya aku cuma anggap just another holiday
kini jadi teramat bermakna buat aku and surfacing
We have even more reason to celebrate Merdeka!

Muhammad Hamza,
anak lelaki yang aku dambakan sejak aku belum kahwin lagi
bukan aku taknak baby girl
aku tak kisah lelaki atau perempuan asalkan anak
tapi wish aku anak pertama anak lelaki termakbul
Alhamdulillah dengan nikmatmu ya Allah

Malam ambang merdeka,
aku dan surfacing peluk hamza
and said to ourselves
"tak sangka kita berjaya besarkan anak dah setahun dia"
memang rasa tak percaya
rasa baru je deliver dia
baru je rasa pregnantkan dia
tiba2 dah setahun
syukur sangat

Hari 31 Ogos 2013
dapat buat majlis sambut birthday Hamza
panggil family dan kawan terdekat
Alhamdulillah everything berjalan lancar
macam tak percaya buat event anak sendiri!
selalu buat event orang, kerja, diri sendiri
Will update about it later bila dapat gambar dari shananeh
tak sabarrrr
this time aku janji nak print gambar2 dia dan buat album
ngeee gambar kawin aku pun sampai kesudah tak buat album tau!


























Happy 1st birthday sayangku Hamza.
setiap hari ntah berapa puluh kali ummi cakap "ummi sayang hamza"
time bagi susu, time cebok berak, time letak dalam playpen, time angkat awak suka-suka
time awak tidur, time awak merengek2 boring
sebab ummi memang sayang sangat sangat kat hamza
time ni lah ummi boleh cakap banyak2 macam ni

sebab ummi sedar,
jika ada rezeki ummi dapat tengok awak membesar
ummi mungkin tak dapat cakap "ummi sayang awak" sebanyak ni sekerap ni
as u will be busy with schools, college, work and your own family
but kalau ummi tak cakap pun, awak tau ummi memang sayang sangat hamza
Hanya Allah yang tahu kasih seorang emak kepada anaknya
Love you son.


MY INTERMONOLOGUE:
Uncle Kracker - Smile

4 comments:

ctmah said...

happy 1st birthday hamza. moga menjadi anak yg menyenangkan hati ummi n ayah =)

LisaLisut said...

Touching la ummi pet ni.. Sobss

cha said...

happy birthday hamza. cepat upload gambar pet. nak tengok huhu

Cik Hazz said...

Happy 1st birthday Hamza!! Best gila birthday tiap2 tahun public holiday kann.. Satu Malaysia sambut pulak tu. Hihi. Semoga membesar dengan sihat. ;))