Friday, October 04, 2013

Sad But True


























Surfacing tunjuk aku status kat facebook dia
bila baca je terus rasa darah naik ke muka
sedih dengan perangai budak2 tu satu
tapi aku lagi sedih dengan perangai orang yang up status tu
cara dia tegur tu
bahasa yang dia guna
aku rasa sangat kesat dan x sesuai
pastu beratus komen kutuk budak bawah umur tu
bukan nak mendoakan depa berubah

aku suka komen azman kahar tu
and a few others
bagi aku very rude la bila kau nak libatkan mak bapak budak tu
really like the statement "iman tidak diwarisi"
















Jadi aku pun terpanggil nak bagi komen jugak
sebelum ni ada je status panas dia up
contohnya pasal ibu bekerja tu
tapi tak pernah rasa nak komen sebab bagi aku
"takpelah...tu life kau...life aku lain"

but bila dia babitkan mak bapak atas kesalahan anak-anak tu aku rasa tak wajarlah
kau tau ke background mak bapak dorang yang kau nak cakap macam tu?
unless parents depa ni kaki pukul ke hisap dadah ke
bolehla aku terima
what if parents dorang orang baik2 yang membesarkan anak dengan baik
yang tak tahu menahu pasal facebook?






tak tau lah orang lain
tapi everytime aku baca status dia
aku rasa macam cara penyampaian  dia tu tak berapa berkesan
rasa macam eh kau ni nak up diri je kerja kan
mungkin dia kena guna ayat lebih elok kot
ada je penceramah lain bila aku baca terus rasa sentap di hati dan rasa nak sangat berubah
tapi kalau dia...hmmm
whatever lah


8 comments:

Asz Miza said...

Terbaiklah Pet..i like..

Hana Soffelia said...

Pet, meh nak hug u! i sokong sangat pendapat u. Makin lama i makin meluat dengan every single things yg SN sad. Macam dah melampau sangat. Serius!

Janganlah kita duk keji, hina dia orang. Sebab masa depan anak2 kita tak pasti lagi. Entah2 yg dihina, dikeji tu siapa tau di masa datang akan jadi org yg kita perlukan pertolongan. We never know what is happen in future. Just berdoa dan bagi nasihat yg baik2 sudah.

Teefa Rosly said...

babe.. i ketinggalan sangat but what is he talking about? apa kes budak2 ni?
btw i pon slalu nyampah ngan status si sepul ni.. byknye up diri sdiri n maki org..like u said, tak berkesan n mcm "pape je la ko ni.."

Umie Aisya said...

Terbaek la pet.status dia mcm bgs lah.jgn la libatkan parents.sedihnya la kalo org tua budak tu baca.haihsss

SyimaSyaz said...

ye lah budak2 kan. lagi pun rasanya budak2 tu tak niat pun nak tayang 1 dunia, tapi sapa yang upload, Allah je tau...

kesian budak-budak tu n kesian mak bapak diorang.apa lah nasib diorg.sebagai orang yang dah ada anak ni, i rasa sedih... tak patut SN cakap mcm tu.nasib anak kita belum tau lagi... hmmm

Hana Soffelia said...

typing error.. SN said. Bahah!

Norani Ahmad said...

Zaman sekarang mendidik anak2 bukanlah sesuatu yg mudah..astagfirullahhalazim

kocha said...

anak-anak SN ni pun kecik lagi kan tak menghadapi dunia sebenar lagi so bolelah dia nak cakap. Tunggu anak dia besar nanti camne peginya huhu