Wednesday, July 17, 2013

Frame by Frame

Rasa lama tak update
sebabnya last week Hamza admitted to hospital sebab viral fever
5 hari dalam wad
but will update about it later

Now nak cerita pasal video anak.
aku rasa dalam masa 10 bulan Hamza bersama kami ni
gambar dia ada beribu-ribu dah
I think around 4k++
aku yakin mommies lain pun sama
sehari tak ambik gambar anak memang tak boleh tidur
especially bila ada instagram
now instagram ada instav lagi lah
yang seronoknya ko boleh capture frame by frame
shot selection in 15 sec
it's like your own edited short clip
very impressive

Bila aku tengok video yang depa dok share kat FB ni
aku serius macam wahhhhh nak macam ni jugakkkkk
apparently the father compiled 1-2 sec of everyday lives anak dia
dari lahir sampai umur setahun
bila dia combine it is so beautifully done I feel like crying watching it
dengan music yang compliment the visual
it's like life is so fast so treasure it
Your baby is growing and you gonna missed it
seronok kan?

rasa nak buat untuk hamza jugak
tapi aku takdela setiap hari ambik video dia
aku cuma ambik development video je
so far ada lebih kurang 200 short vids hamza
and more to come lepas inspired tengok video ni.

anyway this is hamza
kalau ummi dia lambat buat susu
tapi usually sebelum dia lapar aku dah bagi
now dia minum 4-5oz every 2 hours


8 comments:

Hana Soffelia said...

phewwww~~ lap peluh kat dahi. i mampu tgk video hamza sampai dia rolling je. kalau takde keje boleh tgk lg.

Btw, cara hamza buble, menjerit, menangis, menjerit sebijik macam naurah.
i banyak jugak rakam gambar and video naurah sampai penuh phone memory 12G terpaksa transfer ke pc. I nak buat short video jugaklah, cut and edit till now. very inspired tau video mat salleh ni.

ctmah said...

kan pet!hari2 kalau x amek gambar anak rasa cam pelik aje..hihi
laki i sampai berbulu je tgk handphone asyiklah berkepit kt tangan aje.kejap2 instagram kejap2 whats kejap2 fb..haha!

Fara Atiqah said...

gigih nk record..gigih nk compile!

hamza y u so adorable?

LisaLisut said...

hurmm ade jgk hari yg i xamik gmbr hannah. sama ada lupa or ntah.. kekekeke..

Asz Miza said...

ysza..betol..hp i memory asyik full je sampai husband i cakap kalau ambil gamba sama tak payah la banyak kali..dia xtau ke every picture tu ada nilai tersendiri walau kita tgk sama pose je..hahahaha

cha said...

org putih memang camni kan. kazaa pun memang ckp dgn i kalau ada anak nanti nak beli camera nk rakam every moment. kalau phone je penuh memory haha. kitorang perasan org putih selalu tgk video diorang masa kecik. i dgn kazaa nak camtulah hihi.

BAIZURA NATASHA said...

Very inspiring!! I suka amek gambar je, tapi tak suka record sgt. Hahaha. Pasne kena rajin record la. i hr tu dh mcm nk nanges, bila i lupa mcm mn maryam nanges nk susu dulu, ms dia kecik2 dlu.

Cik Hazz said...

Untung i rasa anak2 zaman sekrg. Kita record utk first 6 months jer dah beribu. I gambar umur setahun ada bp keping jer ntah dlm album kat kg. huhu.. Ni tgh dlm proses nak anto cuci gambar2 Hana. perghh, berpeluh.