Thursday, February 21, 2013

Roll With It




















Dari sabtu lepas dapat je tikar evematic aku dah biar hamza main on the floor
Tapi kejap-kejap la
tau jela hamza ni manja lain macam suka dipeluk sambil tengok TV
Then monday aku bagi mat tu kat BS
suruh Hamza buat tummy time since dia spend banyak masa siang kat sana
Lidya cakap Hamza tak meniarap lagi tapi buat pusingan jam


Semalam aku ambik Hamza macam biasa
sampai je rumah macam biasala aku simpan susu kemas barang dia
letak dia dalam playpen
bila aku nak bawak dia naik atas nak mandi
aku tengok dia dok gigih mengereng



























aku angkat bawak naik atas letak kat cot sambil aku mandi
lepas mandi memang rutin aku kalau sebelum maghrib tu
aku tummy time dengan dia atas katil dalam 10-15 minit
before breastfeed dia
Selalunya aku akan tarik tangan dia guna jari aku untuk mengiring
then dia akan roll sendiri
but still aku tolong dia untuk mengiring dulu

bila aku letak dia atas katil
dia start mengamuk maybe sebab mengantuk sangat
and timing nak BF dah dekat sebab aku ambik dia lambat semalam
and automatically Hamza telah meniarap sambil mengamuk!
oh my oh my cepat cepat aku ambik video dia meniarap
tak kira la Hamza nak nangis ke apa video kena amik dulu
hahaha first time roll la katakan
ahh I'm so happy sebab dapat witness his first time
dah confirm sama babysitter masa balik tu dia belum roll..ngeee

Tapi pastu tak sampai hati nengok dia mengamuk
so peluk kuat2 manja ummi ni and bagi hadiah susu fresh dari badan
heeee

So, Hamza officially roll over pukul 6.50pm pada 20 Februari 2013
at 5 months 3 weeks (adjusted age 4 months 2 weeks)
Alhamdulillah.


Hamza meniarap


Today when I called his babysitter katanya Hamza tengah syok dok roll
wah wah kemain anak ummi bila dapat bakat baru
Alhamdulillah walaupun lambat sikit dari kawan sebayanya,
aku sentiasa yakin setiap baby itu genius
and they will do it when they are ready
so mommies yang risau anak belum roll ke apa don't worry too much
Believe in your baby

Ummi is so very proud of you my dear Hamza :)

Hamza sayang



5 comments:

LisaLisut said...

yey to hamza! betul la cara u tu.i dlu pn buat cmtu kt hannah.bila ade push dr kita nt dia mcm tau sndri n try sndri n lama2 tadaaa! dh pndai roll. hehe.siap video. i xsmpt video dh ha.amik gmbr je.lol.tp still smpt nk video lg wpn hannah dh roll.u buat i rs nk rekod hannah roll la lol.utk kenangan hehe

Umie Aisya said...

waaaa good boy la hamza nih!

Rai said...

Comel nyerh Hamza. Bulat dah skg.
Mesti best kan dapat tgok development baby sindri.

cha said...

yeay dh boleh roll. nanti apa lg plak. best je dpt tgk pembesaran dorg kan depan mata :)

btw i rasa cheese naan tu petang dah bukak. u pegila petang :)

pet said...

Lisa: yeay jugak! berjaya tips u yg biar dia main on the floor tu..hehehe..masih tak terlambat untuk u amik video lisa...nanti dia dah besar mesti kita rindu saat2 ini..so rekod lah segera..hehehe

umie: thanks aunty!

Rai: Thanks Rai..memang best tengok baby membesar...rasa macam cepat sangat pun ada..hehe

cha: pasni tunggu dia nak merangkak pulak..hehehe..tatau bila..btw i tak sabar nak pegi cheese nan tu..maybe pegi this weekend nak try