Friday, November 21, 2008

Sanko...You are 28!


Ini Mohd Sanusi Abu Kassim atau SANKO

Last 2 saturdays was Sanko Birthday.
2 minggu sebelum tuh, wife die-mira
dah msg aku n yaya kat YM nak surprisekan laki die ni.
cadangnye memule nak surprise Sanko kat umah die.
he went outstation at Melaka.
Sekali 2 hari sebelum tu,
ramai lak geng2 x dpt folo skali.


Santapan Taiko Ampang

So aku suggest kat Mira, kite wat kat Premiere je
since tak ramai yang ada.
So plan nye...
aku call Sanko yang baru balik dr melaka tuh
soh dtg premiere skang jugak!
sebab ada mamat ni nak bagi job.
and aku soh bawak Mira skalik
sebab aku ade jual Jam Mahal kat die.
Punye la susah nak convince mamat ni soh bawak Mira.
Seb Baik Mira pon pandai berlakon.
Die kate die kene pilih jam tuh since aku dah deposit ngan duit aku.


Sanko wif Mastermind-bini sendirik & Irfan, gangster jr

Maka harusla si Sanko ni mengamok...
pasal die baru je belikan jam untuk Mira.
Mase die dah sampai premiere pulak
aku masih terhegeh-hegeh
kat kedai belakang dengan Yen & raja.
Bertambahla die bengang agaknya.


San malu2 kucing siam bile kitowang nyanyi kuat-kuat

Dalam 10 min aku smpi premiere...
dengan Kek yang aku teros letak depan muke die..
Memang terperanjat abess si sanko.
Muke tak tersangka abeslaa ni orang nk sambut besday die.
aku pon cakapla ni sume plan Mira tau tak.
Betapa kasih dan sayangnye bini ko tuh dah plan 2 weeks earlier.


Suke aku je letak lilin 30...padehal die baru 28

Kitowang pon ape lagik...
terosla nyanyi lagu happy birthday ramai2...
Takdela kuat sangat..
tapi cukupla tarik perhatian orang kat situ
San bengang je, tapi ni besday die kan..
takleh la marah..hehehe


Sanko & Sanko Junior

Yang best nye rupenye premiere dah ada DJ...
aduss kalo la aku tau awal..
memang masak ko san...
aku soh die warwarkan besday ko ni...
pastu aku soh la DJ tu pasang lagu kegemaran ko la kononnya...
lagu Siti Nurhaliza ke, Ramlah Ram ke kan...
nasib ko memang baikla time tuh kan...


Main suap-suap lagik...gangster pon ade perasaan

Yang si Irfan ni lak...
time orang tgh bercerita,
die sibuk celup tangan dalam air milo san...
Abes baju die penuh Milo..
yang paling tak tahan...
aku menyaksikan kasih sayang tak terhingga seorang bapa..
Sanko dengan selamba nyee minum balik
air milo yang dah kene celup tuh...


Irfan pewaris takhta gangster

But we really had fun la...
Sanko lak muke mmg terharu abes la ni...
sebab die kate manade orang ingat besday die camni.
Macam aku ckpla san,
ni sume hasil kerja wife ko.
balik umah nanti pandai2la ko balas ye..
ngeee heheheheh


The gang

Sanko,
Wa harap lu enjoy the small surprised
Ingat ko tuh hampir mencecah 30...
dah ade anak bini lak tu...
dah bole-bole la sume action figure ko tu
di donatekan kat aku ni...
amacam bes tak proposal wa?
I wish you live a bless life
with your beloved family:)



mestila 'ur lady' ni nak enterframe kan

8 comments:

Anis said...

hi dear!:) more AUTH COACH items on clearance sale at amazing price.tq dear:)

zuhairy hashim said...

wow! pic baru kat profile ngan slr baru erk?hehe

pet said...

to jerghi:

bukanlaaa...berlagak je ngan kamera opis.tapi aku nak letak gak gamba tu.hahahha

Anonymous said...

siot lu beb... wa dah ckp jgn taruk kat dlm blog... cis..cis..cis

sanko said...

siot lu... nanti wa balas...

Anonymous said...

This is my first post I'd like to congratulate you for such a terrific made forum!
thought this is a nice way to make my first post!

Sincerely,
Hilary Driscoll
if you're ever bored check out my site!
[url=http://www.partyopedia.com/articles/star-wars-party-supplies.html]star wars Party Supplies[/url].

Anonymous said...

This is my first post I'd like to thank you for such a terrific quality site!
I was sure this would be a nice way to introduce myself!
We believe the only way compile revenue it is usually a smart conclusion to begin a savings or investing system as soon in life as feasible. But don't worry if you have not begun saving your money until later on in life. As a consequence of hard work, that is investigating the best investment vehicles for your cash you can slowly but surely increase your growth so that it measures to a large amount by the time you want to retire. Review all of the applicable asset classes from stocks to real estate as investments for your money. A researched and diversified portfolio of investments in various asset classes will make your money advance throughout the years.

-Clare Grafton
[url=http://urwealthy.com]currency conversion [/url]

Anonymous said...

Hello. My wife and I bought our house about 6 months ago. It was a foreclosure and we were able to get a great deal on it. We also took advantage of the 8K tax credit so that definitely helped. We did an extensive remodeling job and now I want to refinance to cut the term to a 20 or 15 year loan. Does anyone know any good sites for mortgage information? Thanks!

Mike