Tuesday, October 07, 2008

Love & Hate


gamba ini adalah rekaan hp murahan ini semata2...
badan kedua-dua individu ini sebenarnya lebih kecil
dari gamba diatas...ngeeehehhe




At the office and still rayaLAGGED.
Only God knows how lazy and heavy i am
to wake up every morning and go to work..
not so morning la kot kalau bangun pon pukul 9 kan..ngeee

Raya 2008..
blessed with good foods, great family & friends,
bizarre shopping & jalan-jalan dengan My Surfacing.


So here's my reason to LOVE & HATE raya :


LOVE

1)Makanan raya -
bitau aku manusia mana yang x makan lemang,
rendang, pulut, ketupat, kari kambing, nasik minyak,
kueh tiow goreng udang, 15 jenis kuih raya, kek cheese
dan lontong (ni sume list makanan kat umah aku ...ngeehehe)
ade gak yg aku wat sendiri tahun ni cam kuih gunting,
butter cookies, sliced cheese cake & mango cheesecake
(yg ni sereyes sedap gile)

2)Bonus Raya
Alhamdulillah la dapat gak bonus raya.
Lepas gakla aku bagi duit raya kat family,
beli baju raya sket, servis & tukar timing belt mr V aku tuh..
mekasih bos-bos ku...
pasni bleh bagik banyak-banyak yeh..hihihi

3)Shopping Raya
dok usha warna hijau...
last2 dua-dua baju aku sebat kaler brown..
i'm so attached to earth color...
and aku beli SLIPKNOT-ALL HOPE IS GONE
(ni kire shopping raya gakla)

SLIPKNOT..
You are the best metal band in the world, my sicness,
my heretic,my duality, my Psychosocial...



4)Berhari Raya
Went to My Surfacing's house...
suke sangat2 kat Rendang Tok mak die
same biskut Boomerang..
tiap2 tahun tunggu nak merase mende neh.
and for the first time...
his family came to my house to berhari raya...
gileee nervessss haku!
siap masak hoke...
seb baikla ape yg aku masak tuh sedap belaka..
cewahhh
(tak percaya cube tanye Surfacing sendirik..hihihi)

5)Jalan Raya
bes gileee wehh jalan sume kosong, aman damai.
takde keta kuang haja nak potong sana sini...
takde mat rempit atau mamat impak maksima..
tapi ade lak org yang bawak keta mcm kat langkawi..
ko ingat klaka ke bawa 40km kat lane kanan mrr2?



HATE


1) Lemak Raya
bloody foods makes me fatter and bigger and chubbier...
aku benci gile gamba2 raya yg terlampau tu.
cemane angle aku wat pon tetap menggelembung sana sini...

2) Budget Raya
nah kauu cume tinggal beberapa ratus je
nak survive bulan ni.
padan muke sape soh ko shopping lebih-lebih...

3) Baju Raya
skang ni kalau nak pakai kebaya tu...
aku kene tak makan nasik seminggu...
atau korset pon takkan mampu
memberi ilusi perut kurus pada ku..
huwaaaa

4) Duit Raya
kenapela org dah tanak bagi duit raya kat aku dah?
bukannye aku dah kawin pon...
disinila aku menegaskan bahawa kite patut
mencontohi chinese yg bagi angpow
kat sesiapa yg blom kawin..
But Imagine giving a 5 ringgit duit raya
to a 40 year old bujang terlajak...
must be really awkward ...

5) Kerja lepas raya
malasss gileeeee....
after se7en luxurious days of eating, sleeping
and get wasted with my surfacing...
all i want is lepak more with my family, surfacing & friends...
after all raya kan sebulan..

tapi ko hengat ni company bapak kau ke?



so here i am...
at the office...
waiting impatiently for the clock to turn se7en
and wishing all...



Selamat hari Raya & Maaf Zahir Batin

makan banyak lagi, penyakit datang mana nak lari?
drive safely, hati-hati dan jaga diri :)


2 comments:

Zana Fauzi said...

Memang betul lepas cuti panjang malas nak mampus masuk kerja. Ni dah Selasa pun still extended Monday blues.

.:fara:. said...

"yg aku wat sendiri tahun ni cam kuih gunting,
butter cookies, sliced cheese cake & mango cheesecake"
(yg ni sereyes sedap gile) -------> sereyes arr ko buat?? kagum aku ni!!