Thursday, January 31, 2013

Don't Look Away


Baby ni kalau tengok muka dorang macam tenang sangat kan
kalau nak marah terus tak jadi
Rasa nak cium selalu
bau sedap
bau syurga kata surfacing

Aku suka gambar close up muka Hamza masa akikah
dengan baju melayu putihnya
So calm
Looking so pure






















Dulu Masa Hamza baru lahir banyak muka Surfacing
Bila dah 3 months badan dah bambam
mengembang je bulat muka dia terus more nampak ke arah aku pulak
Tapi dia ni muka berubah-ubah ikut mood
kejap nampak macam aku
kejap nampak sangat muka abah dia

Mata petai kata mak aku
Kening memang macam surfacing siap boleh naik kening lagi
hidung dulu tinggi sekarang dah bulat pulak
bibir confirm ikut surfacing
Lesung pipi dulu dua belah
sekarang tinggal belah kanan je sebab pipi gembing sangat
Kulit sawo matang sama macam kami
dulu bulu mata lentik macam surfacing
sekarang panjang-panjang straight macam awning ikut aku pulak
badan penuh dengan lebam-lebam warna hijau tanda lahir macam aku
kat kepala pun ada
siap ada urat panjang kalau nangis meneran siap boleh rasa
rambut tak tahu lagi sekarang tumbuh macam halus-halus straight
kalau lurus ikut surfacing lah



So, anak abah ke...anak ummi?





































mestilah anak ummi walaupun muka abah, ok hamza.
ingat selalu tu.
ngeee

2 comments:

cha said...

haha betul la kejap muka u kejap muka abah eh. tp tetap comel. i siap ckp dgn husband i nak hidung mulut rambut mcm dia haha sebab hidung i penyet tak mancung haha

pet said...

hehehe itula cha i pun nak hidung dia ikut hidung husband...mula2 macam ikut je..sekarang dah mule dopok macam i tak pasal..hahaha...