Friday, January 25, 2013

Kamelia Umairah

Salam Maulidur Rasul
Sepanjang Minggu ni ada cerita suka duka
Cerita yang suka dulu
So last saturday we visited Surfacing's bestfriend, Megat and wife Azura kat Rawang
They just had a baby girl

On the way to see Maira


























Megat is one of the blood brothers
Kawan dengan Surfacing since primary school- secondary school
sama masuk UiTM and Unimas
Kerja pun bidang lebih kurang



























We are so thrilled to see their baby
We even made our own hamper for the baby a month before due date
haha sangat excited kan?
Walaupun rupa macam tak senonoh sebab aku mana reti balut hamper
yang penting pengisiannya..hehe

Kamelia Umairah




















Kamelia Umairah namanya
Lahir normal dengan berat 3.2kg kalau tak silap
We went around 11am sebab depa nak balik confinement kat Taiping
She is so adorable!!
Muka dia memang muka senyum je
nama panggilan pulak Maira
such a beauty macam mak dia jugak


Rindu bau baby baru lahir


















Hamza with new BFF 






















Kisah di sebalik nama
Mula-mula azura propose Medina Umairah
Ada kaa laki dia kata Medina nama macam kedai mamak!
haish Megat, aku pun suka nama Medina
and bercita-cita nak letak nama anak perempuan Medina
Tapi tak jadi pasal ada kawan dah ambik dulu..hehehe
So Kamelia tu spontan depa pilih bila tengok konset Sweet Charity kat TV
lagu Kamelia tu..hahaha so cute!





















Us with our baby dua-dua tidur dengan aman
Aku kalau dalam gambar mesti nampak elok je tak macam tong
kalau kat luar aduhai sedih makcik sedih!
Itula kegunaan baju hitam supaya nampak ilusi slim sikit

Cerita duka pulak...
My mother in law warded hospital selayang since monday
Masa last week dia dah start lemah badan takmau makan
Nak bawak hospital hari sabtu dia taknak
Isnin lemah, jadi my Surfacing terus bawak pergi emergency
rupanya kencing manis terlalu tinggi sampai takda nombor dah
Dia kena masuk drip tak pasti air ke apa
and then kena inject insulin
Sampai harini masih dalam wad under close monitoring
Semalam masa melawat MIL still lemah and sometimes dia macam halucination
dia ingatkan dia ada kat rumah
maybe kesan ubat
I really hope she will get better
My Surfacing risau sangat-sangat and berulang-alik hospital
now dapat first class maybe he will stay jaga mak

Kemudian Last Wednesday my close uncle pulak masuk CCU kat Hospital Putrajaya
kes sama kencing manis tinggi takda number
cuma my uncle tak stop muntah and jantung bengkak sikit
My uncle ni memang sangat close with our family
Dia bantu banyak keluarga kami tak berkira tenaga dan wang ringgit
Bila dia sakit, kami sekeluarga sedih sangat
especially my mom, cakap telefon pun menangis-nangis

So yesterday masa Maulidur Rasul we visited my uncle and mak
aku bawak Hamza tapi kami gilir-gilir pegang anak tunggu kat cafe hospital
Taknak bawak kat crowded area kat lobi tu sebab takut infection ke kan
Lagipun memang since November 2012 children under 12 years old
tak boleh naik ke wad melawat
maybe nak elakkan infection pada budak and supaya takde buat bising kat wad jugak

Mak and Cik Man,
I pray with all my heart for your speedy recovery
Semoga Allah SWT berikan kesihatan yang baik pada mak dan cikman
dan kembali ke rumah bersama keluarga

It's not easy when your close family member sakit and you know it's not just demam biasa.
Dahla minggu depan kena outstation dekat Awana Genting 3 hari
and I have to bring Hamza and Surfacing.
Semoga segalanya dipermudahkan, InsyaAllah.

2 comments:

cha said...

sedapla nama kamelia umairah tp medina tu nama anak malique 2 phat kan? sedap gak nama tu

semoga mak dgn uncle u cepat sihat amin

pet said...

thanks cha. My Mil and uncle dah discharge last sunday :)