Friday, April 06, 2012

You Make Me Feel



12 weeks
This picture was taken during my last checkup 2 weeks ago
My child exactly 3 months old in the womb
dulu masa awal checkup aku selalu terfikir aku ni ada perasaan keibuan ke
sebab aku baca blog orang lain first dengar heartbeat baby dah menangis bagai
tapi aku macam okay jela
Really really happy but takdela sampai nangis



But checkup kali ni lain sikit
Still not crying but ada sedikit hiba
Macam wow couldn't believe my eye
I am carrying a life
and now dah nampak form, shape, heartbeat, telinga, kaki, tangan
and aktif gila berpusing-pusing masa scan
Happy yang bersyukur
Alhamdulillah to date anak aku nampak sihat
Good progress
Semoga dia membesar dengan normal
Semoga Allah SWT memberikan yang terbaik untuk anak aku



Me at 13 weeks
Berakhirnya trimester 1
Mostly kata after trimester 1 dah takda loya and muntah
aku masih muntah lagi waktu malam kecuali masa pegi Feringghi ni
but now dah 2 days tak muntah but still loya and senak
Hopefully 2nd trimester will be better
Thank God it's friday esok boleh tengok the hunger games.
Next month The Avengers!
Gasp!

Anywho bila Blackberry nak ada Instagram ni.
Nak beli iPhonenya apakan daya lambat la lagi sebab bukan priority.
Sedih hati makcik android dah ada..huhuhu.

And what in the world is PREVE?
TV3 pronouce as "Preef"
BFM pronouce as "Per-vay"
aku pulak ingat kan "Pray-vay"
Funny.

Suddenly I feel like watching Top Gun..
Is that craving?


MY INTERMONOLOGUE:
Berlin - Take My Breathe Away

2 comments:

Fara Atiqah said...

masa aku first tau aku preknen, i was not really excited. maybe la masa first time nampak 2 line tu aku super eksited. then tetiba reality hit me, am i ready?..as time goes by, rasa makin eksited..it will come naturally. ada anak, penat tp seronok and u cant complain. hehe. tp betul kata org, balik keje penat2 tengok anak terus hilang penat tu. :)

pet said...

hehee tuhla ramai cakap kan. It's a feeling yang cuma rasa bila ada anak. Can't wait to have my own :)