Thursday, May 15, 2014

Unthought Known




















busy gila aku kat office ni sekarang
ambil peluang update masa lunch since aku tak selera dah nak makan kantin
nak keluar malas
kalau aku lapar sangat baru aku beli makanan kantin
dont get me wrong lauk sedap2 cuma hari-hari itu je...jemu wey

so last month aku ada bawak hamza pergi office kejap
merasa la pengalaman bawak anak drive selama sejam pegi office braving traffic jam
kisahnya bs aku tak sihat, pastu surfacing pulak kena buat submission penting
aku tak boleh cuti sebab ada meeting penting pukul 10 pagi tu
haa banyaknya penegasan penting disitu
so aku plan, bawak hamza pergi office, zul pegi submit since office tu bukak 8.30
9.30 dia kena datang amik hamza kat office aku
jarak tak jauh lah

kesian betul pagi-pagi dah kena mandi
takkan nak bawak anak muka masam kann
dia punya perghakk tu berlari sana sini
duduk kat meja aku adalah dalam 1 minit sebelum nak turun
last-last aku bawak pi surau haa berlari lah kau puas-puas
yg nasib baiknya pagi tu ada perjumpaan kakitangan
so semua staff masuk auditorium so aku lega sikitlah
sekali rupanya rules terbaru ni staff kena duduk ikut bahagian
dah kantoi disitu bila ko tak masuk dalam perjumpaan...tak pasall
takpe tu kisah lainlah

so masa terserempak pagi2 tu ada la staff ni cakap kat aku
"laaa dah ada anak sorang ke??? ingat tak kawin lagi"
perghhhhhh
dia punya bangga
aku macam ehh dah kawinlah
terima jelah pujian tu walaupun musykil takkan badan macam tong drum ni ko ingat tak kawin lagi

balik tu aku excited laa cerita kat surfacing pasal ada orang ingat aku tak kawin lagi tu
surfacing dengan muka selamba cakap
"ohhh mungkin dia ingat awak ni andartu"
T___________T

SENTAP MAK
terus tak jadi gloating
terus diam
konon nak bengang la kan
tapi pastu pikir balik...
ha'ahlaaa make sense la...dorang mesti ingat aku anak dara tua
yelah pergi office bukan jenis nak make up pun...powder pun jarang pakai
pastu baju jubah hitam -kelabu
tak bergaya langsung
pastu bukan reti nak pergi makan dengan staff lain
buat hal sendiri je makan kat meja
well I prefer privacy than listening to gossip kutuk orang sana sini

make sense
damn. hahahahahaha
so we had pretty good laugh about it
well at least now dorang takdelah ingat aku andartu kan
kira okla tu laku jugakla aku dah kawin ada anak...kakakakkaka
bagi can laa aku sedapkan hati sendiri
tengok gambar anak lagi bagi rasa bahagia
ngeeee



7 comments:

Hana Soffelia said...

hahahaa sorry pet gelak. kira u make right decision la bwk anak dtg opis.

I pernah bawak Naurah dtg opis few times, memang tak blh nk buat keje, dia explore opis tu mcm mak bapak dia punya. Nasb baik kat opis ni ada budak2 muda yg suka main dengan kanak. so bg can dia org jaga.

Syima Syaz said...

i pun tergelak baca komen husband u...

i penah jugak bawak Aisya skali hari sabtu pasal report tak siap.tapi budak tu duduk je diam-diam kecuali dia berak... lepas report siap baru basuh berak dia.haha... rindu pulak office tiba2..

LisaLisut said...

hahaha sentap dgr jwpn zul. i xpenah bawak hannah so far. i risau dia buat ribut kt office. plus i mmg xpenah ade benda pntg sgt. tp cm teringin kdg. stkt bawak hannah dtg ou ms working hrs penah la skali haha. rs mcm indahnye ank dtg mlawat hehe

Umie Aisya said...

Haha kejam surfacing!
Bos u ok x bwk hamza g opis?

Cik Hazz said...

Hahahaha. Siot jer Zul nyer jawapan yer. Nampak nor Hamza muka ngantuk duduk atas kerusi tu. Cuba pasang youtube. Mesti segar. Hehehehe..

BAIZURA NATASHA said...

ya allah pet.. tegelak2 aku. how come zul boleh terfikir andartu. siot betul. kekekekkekek

BAIZURA NATASHA said...

ya allah pet.. tegelak2 aku. how come zul boleh terfikir andartu. siot betul. kekekekkekek