Tuesday, June 11, 2013

Heart Shaped Box

aku rasa nak pindah lah kat Finland
pastu boleh beranak selalu
sebabnya sesiapa new mommy akan dapat 1 big cardboard boxes
dalam tu ada macam-macam baju, starter kit
cardboard box tu boleh jadi newborn crib
kat sana dah macam tradition since 1938
mula-mula untuk low income family je
pastu kerajaan kata takpa bagi kat semua new mommy ni

so every mother ni semua excited sebab design dia berubah-ubah
so kalau ada 5 orang anak maka ada 5 different boxes wahhh gitu
dahla baju dia bagi lawa2 belaka
boleh refer article ini

best kan dapat macam ni?












source













source


maternity package ni distributed by KELA
kalau tengok list barang dorang bagi ni macam wahhh comelnyaa baju2 dia
kira design cantik macam ikea
dahla banyak gila barang
Kerajaan Barisan Nasional apa lagi? silalah implement idea yang sangat best ni
baru lah semangat mak-mak di malaysia ni nak melahirkan anak

Masa hamza lahir kan merdeka
so dapat 2 hadiah dari hospital selayang
satu aku dapat ni dari persatuan apa aku tak ingat
kecik tapi best ada towel, 2 romper comel and johnson baby

















satu lagi hospital selayang bagi macam set baju lah
rupanya aku tak ambik gambar
sebab tak berapa comel sebenarnya...
haha keji kan perangai aku

tapiii
almost semua hadiah orang bagi aku memang pakaikan kat hamza
pakai kejap pun takpa asalkan dia pakai la kita appreciate orang bagi kan
and now that i am a mother, aku dah tau nak beli apa yang berguna untuk new mommy
kalau dulu balik2 aku bagi set baju newborn je sebab tak reti.

MY INTERMONOLOGUE:
Matchbox 20 -Disease

3 comments:

adlyn833 said...

i pernah tgk kat channel 707 kot.dia cerita pasal finland.teruja gile bila tau suma new mommy dpt box tu.then,byk lagi yg gov diaorg bg utk rakyat.time tu terus rasa nak pindah sana.haha..

Asz Miza said...

I nak ikut u pindah finland la cengginiii..hahaha..cool gila dapat box penuh dengan baju2 n stuff yg comell..i like free stuff..kakaka..

i org bg sume pakaikan kat anak tapiii yang i beli ada yg xsempat pakai da xmuat..sobss..last2 bg kt cousin ngan adik/akak je..

Sicness Surfacing said...

adlyn:
best kan dapat box macam ni..i rasa excited sgt sebab barang2 baby semua comel..tengok, belum dapat dah excited tau..haha

miza:
jom kita pergi sana pastu menangis nak balik malaysia rindu sambal..hahaha..takpe miza kalau x muat simpan untuk adik dia ..haha