Thursday, June 13, 2013

Big Day Out - Pavillion

2 minggu lepas bff surfacing atau bromance dia datang dari sabah satu family.  
Anas ni mmg boleh kata the other version of surfacing...  
Minat yang sama music, film, comic, action figure.                                                                                                                                                                                        

Once they said anas adalah surfacing versi sabah
and aku adalah surfacing versi perempuan.              
Tapi aku tak sehebat dorang yang memang into benda2 ni ...                                                              
So sabtu kami jumpa di pavillion...
aku sejak beranak tak pernah ke sini so macam excited sikit...            
Sampai je terus makan kt carls junior..

finally hamza jumpa eshan, anak kedua anas.                              
Eshan ni 10months tapi rangka besar tinggi. Berat dia je dah 10 kilo ok.                                              
Bila dok sebelah hamza nampak kecik je hamza...
eshan baru bangun tido so agak cranky.                
Yang hamza pulak excited nak berkawan...
akhirnya berjaya kami dudukkan sesama.                            
Yang funny tu tiba2 dorang berborak sebijik macam rugrats!
Siap pegang2 tangan.                            
Ah sudah bromance melekat kat anak..            



Anyway lepas tu kami jalan kat fahrenheit and uniqlo
Serius aku tak tahan ramai sangat orang kat pavillion
Aku tak suka panas and ramai hipster
H&M and uniqlo bosanlah tempat kids dia
Kat Paradigm mall lagi besar seksyen dia
Isetan tengah sale pulak banyak baju baby 50% off
Berjaya jugak beli jeans untuk hamza yang aku berkenan plus 50% off
berbaloi

Kt uniqlo ada jual romper lobang2 aku rasa best sebab hamza kuat berpeluh
Tapi aku x suka pakaikan hamza baju 2 piece lobang tu
Also bought acdc tshirt
Asyik anak je shopping kan
Ummi dia pasrah je baju tak muat sebab gemuk. 
Ngeeee

Nampak dah abang-abang sangat kan bila dia pakai jeans ni
awak dah besar Muhammad Hamza
dah pandai buat hal sendiri
dah taknak orang peluk-peluk selalu
aktif yang amat tak boleh dok diam setempat
dah merangkak laju
sayu pulak rasa

anyway nak shout out congratulations to LISA
for your 2nd pregnancy
Take good care babe 
patutla dok nak makan asam pedas lah apa..hahah
Enjoy being pregnant again babe :)

8 comments:

cha said...

haha hipster tu tak tahan. i skrg sejak ada SCM dah malas nak pergi KL. semak kepala dengan budak budak yang lepak kat luar tu haha

bestnya Lisa pun dah pregnant kan huhu

Asz Miza said...

Haha..tu la pasal..nampak da besar da hamza ni..macam abang2 gitu..kekeke..

I baru baca entry Lisa pagi tadi i pun macam wahhh..terkejut n happy..eh u kata u czer kena tggu 9 bln lagi means before Hamza 2 years dah ada planning ke? Kakakaka..

Sicness Surfacing said...

cha:
haha hipster tu memang i tak tahan betul...poyo je..hihi.sejak jadi mak2 ni nak pergi pun tempat tenang2 je tak ramai orang baru boleh bernapas sikit

miza:
yes miza hamza 18 bulan je nanti InsyaAllah nak start berusaha untuk yang kedua. almaklumlah umur bukan muda sangat..hahaha..lagipun rinduuuu sangat pregnant boleh tak..

LisaLisut said...

hamza ni dressing gitu dh mcm bdk 1yr. rock btul baju2 dia..huhu

thanks pet... im speechless.still mcm tgh accept reality..gagagaga

Umie Aisya said...

geramnya tgk hamza ni.comel sgt!mmg nmpk besar sgt dh pakai shirt ngn jeans tu.hihi

Misz Pinkie Winkie said...

alolo....ccomel sgt.
nampak dah abg2 plak.

BAIZURA NATASHA said...

Btl. X best ah h&m lot 10.. Sesakkkk.

Hamza bes btl, ummi dia asyik belikan baju je

Cik Hazz said...

suka gila baju acdc tu. klu ikutkan nak je sarung kat Hana tp nanti lglah org igt dia boy manjang. haha. i klu ke pavillion, lepas mkn mesti jln2 kat bhgan atas jer. bwh ramai org rasa sesak. & tu pasal sanggup gi SCM klu nak ke h&m. tak pernah lg masuk yg kat lot10 tu. hehe..