Tuesday, April 27, 2010

The Show Must Go On


Clash of the Titans 3d

Pernah tak rasa ANNOY GILE time tengok movie
bila ibubapa yang tak berakal panjang ni
bawak anak kecik-kecik lagi ...
kadang2 yang masih baby pon dowang bleh bawak

aku memang pantang tol ngan parent2 camni
sebab aku dah kene masa tengok Clash of the titans - 3d
dekat pavillion
dahla show pagi pukul 11am

belakang ada perempuan melayu
bawak anak kembar umur 3-4 tahun
sebelah pulak cina bawak anak lelaki
2 orang age 10-11 tahun
sepanjang movie tu
yang kembar belakang duk berjalan ke kiri ke kanan
yang cina 2 orang sebelah ni pulak duk bercakap berborak

penat dok "syuhhh syuhhh"
tak paham paham bahasa nak gak berborak
dah cakap "please keep quite kid"
pon tak jalan jugak
yang mak bapak die pon buat tak tau je
muke toya macam takde apa2 berlaku
nak aku cakap ke
"can you shut the fuck up or i'll shove the popcorn
up to ur motherfuckin ass, you dickshit!"

nak ke???

Sorry la i'm being harsh
tapi aku tak salahkan budak-budak yang tak berdosa tu
aku salahkan mak bapak dowang yang gatal
nak bawak anak-anak tengok wayang
walaupon dowang tau anak tak boleh behave

kalau dah tau anak kau tu jenis hyper...
bawak pegi zoo la wey
atau pegi funfair je
orang lain masuk wayang bayar sampai dekat RM20
nak tengok film 3D
bukan nak dengar anak ko memekak
lagipon filem ni bukan kartun ke
lainla citer toy story ke finding nemo ke...
aku masih boleh memahami lagi
ini clash of the titans....
ko takde otak ke?

aku tau bukan semua budak yang hyper
some of the kids mmg bagus dalam wayang
duduk diam diam makan popcorn

so makbapak tolongla evaluate dulu anak ko jenis camne
kalau tengok DVD pon dah bising
"mummy, mummy kenapa dia terbang mcm tu?
kenapa mata die besar..kenapa kaki dia patah?"
ko lupakan la hasrat murni nak bawak tengok wayang
tengok aje la dvd kat rumah
atau pegi buat aktiviti lain yang lebih mesra kanak-kanak

sebab 90% yang pergi tu takde anak
yang nak concentrate on the particular movie
and tak hingin nak hadap behaviour anak kau
mengerti?



MY INTERMONOLOGUE:
Beck - Everybody's gotta learn sometimes

1 comment:

rusannalias said...

mmg horror lah kan, lain lah mak bapak dorg tu yg tolong bayar balik tiket ko pasal anak die memekak tak reti nak didiamkan kan.

perh korg yg ganas pun da tk reti nak wat apa. inikan kitorg, sure berapi hadap org macam ni.