Thursday, September 25, 2008

Ramadan 2008


owh heavennyee terung sambal


Buka pose at my house recently.
Simple dish umi masak..
tapi bagi aku superb gileee..
Ada sambal tumis sotong kering
(neesa smpi makan pelan2 psl pedas sangat)
Terung sambal berlada, goreng telur dadar garing2
(sape penah makan umah aku taula signature dish ni)
ikan masak gulai tempoyak ...
mee hoon goreng and nasik putih..


sliced cheese cake ku yang hebat


Yang kek kecik2 tuh namenye “sliced cheese cake”…
My second successful attempt on baking…
aku amik kat resipidiana.blogspot.com
Memang meletop ***** !
(5 star la..hape korang pikir bulan2 pose ni!)
Bukan aku sorang je ckp..
lelain pon kate not bad..
kalau not bad tuh …
good la maknanya kan..
ngeee



yes, i made the cut on the cheese cake!

actually aku wat crème caramel (pudding gula hangus) skali…
things went ..err.. .slightly bad..
crème caramel aku jadik rupe scramble egg dah..
sebab hina sgt malas nak amik gamba.


Isyraq malas nak layan perangai x semiak shana

next in line is mango cheesecake!
Tapi bile pikir2 balik beli bahan je...
50 hengget dah tentu ranap..
Serupe cam aku beli je kat secret recipe..
75 hengget dah siap, takyah penat-penat..
sedap lak tu!
Tapi bile lagi la nak tunjuk skill kan
Especially for my surfacing who crazy in love
with anything cheesy…
So yes..
Mango cheesecake incoming!


Innervision



*all peechers by shanamuiz –wedding/party/family portrait/any occasion
drop any request - shana.alias@gmail.com

2 comments:

rusanna said...

ahh i missed ur ummi's cooking already. oh pastu i missed hanging out cmni ngn korg. camwhore haha pet u should put la 1 pic kita jadi x semiak tu. and thx for the credits babe. i owe u byk da kot ;)

p/s: i love innervision :* hehe

.:fara:. said...

apsal aku nmpk muka ko mcm bercahaya ni?? cahaya keimanan kah??