Friday, September 12, 2008

Gizmo Mogwai



Mohd Isyraq Hadif, my nephew.
Dah dekat 2 tahun umo die...
lasak humang hai..
abes segala laci dibukak.



die panggil aku "alang"...
sepatutnye maklang la..
tapi kenkadang bile die jerit dah bunyi mcm "ngalang"



die ngan "alang" nye ni takle manja sangat...
tapi cukup la wat aku pening kalau tetibe
die pegang tangan aku ajak round keliling meja..
apekah motif ko isyraq..
maklang pon tak paham



Isyraq ni paling happyla kalau aku bawak masuk bilik aku...
pasal ade cermin besar...
suke bebeno menatap muke die kat cermin sambil tergelak sorang2
bajet hensem la tu...



tapi satu je aku malas bile die dlm bilik aku...
mengumbah barang satu hal la..
pastu menjerit-jerit nak action figure the crow...
aku bagi smeagol merangkak-rangkak tau lak die takut...
tapi tak lama lepas tu die amik smeagol aku
die campak ke dinding
terus patah badan...
huhuhuhuhuh....my preciousssss...
adusla isyraq... jahanam reta aku !



tapi takpela isyraq...
mende rm29.90 sen pas diskaun 50% kat toy 'r' us tuh...
tak terbanding ngan kasih sayang maklang
kat kamu..cewahhh


muke bangun tido die...itu baju aku die gi pakai bawak tido.


tapi kalau kamu patahkan the crow atau jimmy page nya
action figure...
harusla aku mengamuk dan claim ganti rugi kat mak kamu!
ngeee



love is all around

8 comments:

Pink Marie said...

tak lama dah ni pet.
terserlah ciri2 mithali mu itu.

jgn lupe invite kat fb ok?

zuhairy hashim said...

cewahhh pet bile lagi ni?? inform awal2 senang sket aku nak booking ticket balik kl..

zuhairy hashim said...

bagi ko punye fb email skali..

neesa said...

isyraq!he is so good looking! walaupun dia anak sedara kau, aku pon tumpang bangga sebab aku kenal kau.boleh tak mcm tu? hahha mana tau dia jadi femes ...haih comel gila ok..

rusanna said...

hehe aku da agak da neesa mesti komen punya kalau ade isyraq. kalau die dabesa n sbaya mesti neesa jatuh cinta trus. hehe

along said...

tu la pasal.
maternal instinct MELUAP-LUAP sangat da neh.

Rubina Yunal said...

salam.

Yes, zaman tu zaman messed-up saye. Zaman jahil secara sengaja. Heh.

Anyway, you look great! Apa rahsia?

sanko said...

beb... isyraq je ke... lu punye afro samurai lu tanak bikin lak... (hanya tuan badan je paham coment wa nih)