Tuesday, June 17, 2008

The Killing Joke


why so serious?

marah lagi ka?
masih tensen tatkala isi minyak?
masih bengang bila tgk 2.70 tertera di skrin pump minyak?
masih serabut bila isi rm20 cume dpt 7 liter je?
masih kecewa bila keta jalan sket dah haus nak minum?
masih sakit hati dengan servis public transport yang macam siyal?
masih benci dengan kenaikan harga barang yang disebabkan oleh kenaikan minyak?
masih suspicious ape fungsi petronas kat malaysia?
masih tertanye-tanye ape kerajaan dok buat selame neh?
masih TAK UBAH-UBAH GAYA HIDUP KA?
Hey BABI!
(Kepada sesiapa yang terase die babi)
ko ubah dulu ekonomi negara
ko ubah dulu cara kepimpinan
baru ko citer pasal ubah gaya hidup rakyat hoke.
yang miskin makin papa
yang kaya makin ketawa.

4 comments:

zuhairy hashim said...

try boikot ramai2 sebulan tak isi minyak keta..maybe ade effect kot..

minyak lintah pon naik harga skrang..

shana said...

everywhere affected! komuter pun sibuk nak delayed sampai 2 hours. malaysia under AAB scks. to hell the cronies yg tk habis2 nak sedut duit but biar rakyat terseksa!

.:fara:. said...

mara nampak?nak boikot x isi minyak, nnt kete tak jalan, skarang ni gaji ribu riban pun da takde mane..makan mahal, minyak mahal, sume pon mahal..*sigh*

wallpapersdeco said...

hi have a nice day.. looking for wallpapers for your house? or your friends/relative interested, visit my blog! thanks