Thursday, February 25, 2016

Random February 2016

1. Dah lama tak update blog. Bukanlah busy bebenor cuma malas nak menulis.

2. But I love my blog and I want to read all of this again when i'm 10 -20 years older kalau umur panjang. Mesti best kan reminisce.

3. 2016 has been really great to me, Surfacing, Hamza and our little family. Banyak open doors/ opportunity. Alhamdulillah satu demi satu dimudahkan dan dilorongkan jalannya. Ini ke namanya rezeki baby H2? Ewah code nama macam Star Wars pulak...

4. Talking bout baby H2, I'm already week 14. All the nausea, muntah, loya, angin dah makin berkurangan, Alhamdulillah. I think I should write more often. Nanti kesian pulak takda update pasal dia sedangkan abangnya kemain lagi rajin menulis.

5. Talking about Hamza, he is progressing Alhamdulillah. Dia dah mula verbal tapi limited like baru 30-40 words and 90% english. But hey I'm not complaining! Jadilah dari takda langsung kan! He is such a happy kiddo and his behaviour getting better. This cheeky gizmo pandai gila cari attention dari ummi abah dia termasuk teacher-teacher dia because he lovesss body contact. Suka peluk kiss orang. manalaaaa orang nak marah kan.

5. Currently hamza still EIP di Tim Athfaal- full day monday-friday, EIP 2 hours/week di Permata Kurnia dan OT di HUKM twice a month.

6. I'm still working at ANGKASA. Dah 4 tahun dahhh magaddd pecah rekod paling lama keja kat sini. But I guess i'm gonna stay here for a while.

7. Not gonna further study anytime soon.

8. I just booked confinement lady untuk jaga fullday 8.00am-5.00pm for 14 days.  Mahal juga la untuk aku yang kedekut ini. Tapi takpalah aku beranak spital selayang je tak payah bayar apa.
So apa salahnya invest sikit untuk kesihatan badanku.
cukupla pantang sendiri masa first tu, seriously effectnya 6-7 bulan lepas beranak
badan sakit-sakit and macam-macam lagi datang.
NOT GOING TO HAPPEN AGAIN.

9. Probably will take 1 month extra unpaid leave lepas pantang sebab 2 bulan tak cukup sebenarnya baby kecikkk je lagi.

10. Kesian pulak hamza birthday dia kan 31 ogos sedangkan due date aku 19 ogos. (Please baby H2 kita keluar ikut term ye sayang. Jangan buat ummi terperanjat keluar awal-awal..hehehe)
Aku and surfacing kemainla plan nak buat birthday party Star Wars theme "May the 4th be with you" gitu for hamza 4th birthday but hey Allah has better plan. Takpa kalau ada duit lebih sikit kita buat la kita-kita je sebulan sebelum birthday Hamza ye (which is after raya)

11. Surfacing currently working on his first Feature Film. Can't reveal much but I AM SO PROUD OF YOU MY DEAR SURFACING! Finally masanya telah tibaaaa (nyanyi macam rakan muda)

12. I'm so unfashionable I basically wear the same jubah/ dress weekly because I only have 5 jubah and 2 baju kurung pergi kerja for the past 2 years. Sheeshh. I rather spend RM49 for T-shirt hamza yang lawa dekat H&M  dari RM39 cheap jubah kat carrefour. What the hell is wrong with us, mothers???

13. AKU MALAS MASAK and makan luar everyday so no update on recipe whatsoever. Poor my husband.

eh banyak dah tu, bye.

4 comments:

Rai said...

Congrats again for pregnant again! Semoga dipermudahkan journey kali ni insyaallah.

LisaLisut said...

Wow dh ade nama hoi! H2! Waaaaa

Ummu Faqih said...

Hi puan. May I know how much is the fee for your son at tim athfal? Thank you very much

Sicness Surfacing said...

rai:
Thank you babe!

Lisa:
Harusla kannn hahah

Ummu Faqih:
monthly RM2000 for full day program (8.30-3.30pm)