Thursday, September 18, 2014

Hamza 2nd Birthday


























Pada 31 Ogos yang lepas,
anak merdeka kesayanganku ni dah masuk 2 tahun
wow 24 months and still think he's a baby!
tahun ni kami tak buat party untuk Hamza
Celebrate bertiga je kat rumah

Cadangnya nak buat rainbow cake untuk hamza
tapi pastu aku rasa tak mampu buat pulak dengan takda mixer bagai
dengan aku bukan reti buat frosting bagai ni
jadi beli saja kat secret recipe
confirm cantik and sedap



Pagi- pagi bagi dia layan parade dulu
mungkin dia tak paham lagi tapi Hamza ni pantang nampak benda
yang ala-ala kerajaan
mesti nak tengok melekat depan TV
bayangkanlah video klip Jalur Gemilang keluar terus stop and pandang TV
Semangat anak merdeka sungguh

lepas dia bangun tidur mood baik dah elok makan minum
kami pun buat sesi cake cutting
He seems to enjoy it tapi macam confuse and tak sabar-sabar nak makan
so this is what happened on sunday, august 31st 2014

































Punyalaaa susah nak bagi pakai topi birthday bulu-bulu tu
huwaaa
pastu nak dilepuknya belon elmo atas cake
kus semangat 
ummi and abah ni asyik bergamba je lama-lama dia jadi fedup
bilaaa nak makan cake ni

mula-mula dapat cake acah-acah je pegang sikit-sikit
pastu lap baju
T_________T





Dah dapat rasa kesedapan kek yang manis lemak berkrim cheese
yang jarang sekali ummi bagi makan ni terus tak berhenti-henti
kiri kanan tangan menyuap
habissss




Takpa takpa
Ummi redha kan je
setahun sekali kannn

Esok tu patutnya kami buat Smash Cake Photography kat Studio
aku siap gigih bangun pagi-pagi buat kek 2 lapis macam orang gila memukul butter
letih gilaaa tangan guna whisk je
sekali tak jadi pulak atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan
jadinya kek tu malam baru aku sibuk-sibuk buat frosting untuk makan
so tak sempat nak sejukkan bagi firm sikit 
jadilah rupa yang sangat menyeramkan ni
kalau gordon ramsay tengok kena backhand terus





















But for my birthday boy...It's the most beautiful thing ever
cewahhhh
sedapkan hati
kek ni aku guna resepi rainbow cake
letak cream cheese frosting
dari segi rupa memang annoying
Tapi Surfacing kata rasa sedap macam red velvet cake
apakah....
aku buat rainbow cake jadi red velvet pulok






















Birthday boy memang takde mood nak bergambar dah
pasal dia tau benda kat depan ni kek--MANISSSS-
MESTI. MAKAN!
Dapat satu slice terus diam layan sugar high







So that was Hamza's birthday celebration
ada dapat a few give from his aunts
ummi takde hadiah nak bagi selain kasih sayang yang tiada tandingan
Oh only if you know how much I love you kiddo
It's unimaginable wonder how this beautiful soul can smile a little
and lighten up my whole world


4 comments:

Misz Pinkie Winkie said...

YEAY ANAK MERDEKA..
senyom sokmo hamza.....happy besday sayang..

Dils said...

Happy belated birthday Hamza. Kemain dapat 2 kek . Mak nye pon rajin. I nak buat kek tapi I taw end up I will eat 3/4 of it since I am the only one who loves cake in this house. Baik jangan!

LisaLisut said...

byk betul la kek kau hamzaaaaaaaaaaaaaa

Cik Hazz said...

Happy 2nd Birthday again Hamza!! Moga membesar menjadi anak yang soleh. Cantik background ada gantung2 tuh. Creative ummi Hamza nih.