Monday, June 30, 2014

Ramadan 2014

Hari ke-2 ramadan
and first day kerja bulan puasa tahun ni
bawak kereta sambil buat senaman pushhh pushhh
sebab terlampau mengantuk
surprisingly elok pulak segar lepas tu
apakah

1st ramadan 2013 - sahur





















Teringat ramadan tahun lepas disambut dekat hospital
Hamza warded masa tu kena viral fever
5 days dekat hospital, 3 hari berbuka kt sana
sedihnya lahai time tu

Alhamdulillah tahun ni kami sekeluarga dikurniakan kesihatan yang baik
kesihatan hamza pun amat- amat baik sekarang
usually sebulan sekali ada je batuklah selsema
tapi ni dah a few months sihat aktif yang amat
semalam berbuka masak sempoi saja
aku berjaya masak kari ayam buat kali kedua dalam seumur hidup aku
bagi aku kalau dapat masak kari tu macam achievement besar la sebab leceh gila kot
orang lain elok je masak hari-hari kan
hahahah
Then buat sambal kentang berlada
time puasa ni sambal kena ada hari-hari
tu je boleh buat selera makan
pastu buat roti jala yang rupa tak semenggah ni

Am I going to cook everyday?
depends
everyday takla kot sebab tahap kepenatan melebihi tahap kerajinan
we'll see how it goes

1st ramadan 2014 - berbuka



















1 comment:

Cik Hazz said...

Ya Allah Pet sedapnya menu berbuka! Rajin tul masak macam2 ni. Salam Ramadan Pet & family! :)