Monday, January 20, 2014

Two

nak cerita pasal 2nd anniversary 
so we celebrated our 2nd anniversary on december, 25 
tak pergi mana just makan-makan je kat johnny rocket
pastu kena cirit birit lepas balik
and hamza kena rotavirus
hamza oh hamza...
masa 1st anniversary pun awak kat hospital jugak.
kesian anak ummi


Johnny Rocket - nothing to shout about
burger was okay macam makan carl's junior je 
tapi harga chillis
gitu
wouldn't wanna go there again
overpriced

I was looking at our wedding photos
dah 2 tahun surfacing oiii kita tak print lagi album kawin 
ngeeee
sebelum anak jadi dua baiklah aku mulakan
sebulan 1 album gitu
sebenarnya malas nak pilih gambar
rasa nak print semua je

ni edited photos
suci gitu kan muka pun licin macam baby
hahahah

oh was talking bout browsing my wedding photos
aku jumpe unedited/ raw photos yang aku suka sangat
menggambarkan suasana sebenar masa wedding
make me missed those moment
so here the unedited never been published wedding photos of mine
ceh macam la kau ni kim K nak never been published sangat
ngeeee hehehe

I like this photo sebab memang sincerely nampak happy
padahal penattt panasss eh nak kena jumpa orang tu pulak ke?
takpelah meh kita redah hutan ni

aku suka sangat pasal muka epic hayman nangis sekuat hati
and takde sapa kisah
nak bergambor punya pasal

tengah nak bergambor outdoor makcik ajak borak pulak
hahahha
and what the hell palung buruk gila ada kat celah tu?
haaaa
itu sebab nak panjat pokok kena la ada stand
untuk shot ni

ko ingat senang nak memanjat pakai dress
laki aku pun tak mampu angkat badan gadang ni


one of many shots
family keluarga angkat yang terlalu banyak membantu untuk wedding aku
tak berkira tulang urat tolong umi masak
ahhh i miss ayah and umi

to my dear husband, my surfacing, my soulmate, my bestfriend
2 years kejap je kan
Thank you for putting up with me
yang emotionally up and down kejap gila kejap macam bebudak
kejap kang cold diam je buat tak tau
romantik? ahhh kita romantik dengan cara kita
bukan macam dalam filem
even though cerita before midnight a bit real and scary kan

Thank you for putting up with me
badan gemuk tak kurus sejak beranak
barely wear makeup
pakai baju band takde langsungla nak feminin ke apa dress up hijabista kan
siap ambik baju lama-lama awak
still wear the perfume that you gave me as the wedding gift
nampak sangat bukan jenis pakai perfume
suka pakai seluar makcik pasal selesa walaupun anak dah dekat 2 tahun
dah boleh bolehlah simpan seluar pregnant tu
masih ada jerawat macam budak 15 tahun walaupun umur dah 2x ganda, shut up
ingatkan dah tua ni pakai heels ke atau dress cantik-cantik
nan ado nampaknya

Thank you for putting up with me
membebel..ye aku ni membebel juga
terpaksa dengar saya dok remind
"masuk rumah basuh kaki tau" - baru lepas keluar berjalan
"pakai sanitizer tu" - sebelum buat susu hamza
"alas dengan cawan tu" - nak makan ice cream depan tv
"tolong tukar pampers hamza saya nak pi toilet" - hamza berak sebenarnyaa hehehehe
"tolong mandikan hamza nanti breakfast awak lambat" - sapa suruh aku bangun lambat?
and so many more reminder, instruction 
to the point that you think I suffered OCD
No darling, not even close
kalau saya OCD saya vacuum rumah everyday
and you don't get to eat kat sofa
hahaha

My dear surfacing- my husband
your brought so many to the light
without you...I get lost
the morning smile
the hugs and tickles
tv guilty pleasure on friday and sunday
pancake for breakfast or plain burger with lotsa onions
ke nak nasik lemak?-oklah saya pi beli dasar gemuk
I'll be there in 1 minute-hellooo mana awak dah depan gate ni?
The war- silent treatment vs membebel - I'm sorry- picit lemak karabu sikit

The way we are
and everything feels all right
Everything all right.

Love you so very much, my love.


video

5 comments:

Umie Aisya said...

Awwwww romantis la u ni pet.happy 2nd anniversary babe!cantik wedding pics.nk tgk lg pls!

Hana Soffelia said...

so sweet la u ni pet. Happy 2nd year anniversary pet and husband. Semoga berkekalan dan berbahagia sehingga akhir hayat.

Teefa Rosly said...

hey.. anniversary kite lebih kurang sama tarikh! happy anniversary you two!

sweet sgt baca blogpost u ni..may happiness surround you always, inshaAllah.

LisaLisut said...

wei ahahahah kelakarnye post 2nd anniversary kau ni pet. i suka la gmbr kawin u. cantikkkkk. putih sucii. kurusss.hahahaha

Asz Miza said...

Pet, kau membebel sama macam aku cuma wan tu selalu lupa ape yang aku bebelkan..so end up aku dok bebel benda yang sama hari2..