Tuesday, August 20, 2013

Metallica live in Malaysia



So tomorrow memang sejarah lah bila Metallica first time datang Malaysia
Am i going???
Ah well

Alkisahnya first bila announce metallica datang singapore kami berdua dah excited
Tapi aku tau aku tak boleh pegi 
Sapa nak jaga hamza? Siap plan nak pegi USS lah nak teman zul konon
So masa tiket metallica singapore keluar waktu birthday surfacing 28 jun terus pegi beli tuuu
Punyala surfacing takut habis punya pasal
Paranoid gila


Anywho tiba-tiba depa announce Metallica datang Malaysia!!!
We were like whatttttt
So mula2 surfacing kata takpalah pergi dua kali
Yang malaysia dia beli tiket biasa
Aku pulak seronok pasal aku boleh pergi!!!
Surfacing macam berat hati hati tapi lama-lama dia kata boleh
Asalkan babysitter setuju nak jaga hamza
Aku tanya lidya dia kata okeh no problem
Fuhhh semangat aku ni

Tapi aku macam ada berbelah bahagi
Setiap kali aku peluk hamza aku tak sampai hati pulak
Bayangkanlah kalau aku pergi benda start pukul 9pm
Confirm habis pukul 12
Nak sampai rumah jem tu gerenti ambik hamza pukul 2 camtu
Time dah pagi buta dia dah tidur
Esok nak keja nya lagi
Haih

Tiba-tiba surfacing dapat jual tiket singapore dia
So dia nak beli tiket platinum kt sini yang RM680 tu
Lagi laa aku macam ermmm 
But aku x buat decision sampailah hari tiket start jual kat kl 
Dia bukak booth 9am kat fahrenheit
Aku baca kt twitter orang datang pagi gila beratur punya panjang

Kami kan ada anak memang tak dapatla nak datang awal macam tu
Kami semangat ni 
Aku ngan hamza pakai baju metallica lagi
Pukul 12 baru gerak
Surfacing dok senyum dia tau aku takkan beli tiket punya
Sampai sana dah takde beratur pun
Kecoh je dorang ni
Lagi pulak aku bawak hamza dengan stroller bagai
Terus dia bagi laluan vip tak payah queue
Ngeeee

Masa  beli tu aku macam demmm
I have to make a decision, important decision!
Metallica yang mungkin hanya sekali je datang ni?
Atau hamza yang aku boleh je nak hantar kat babysitter
I mean come on u send him to bs weekdays waktu siang 12 hours
Takkan yang 6 jam ni tak boleh nak bertolak ansur?
U gotta have some fun too girlll
Tu lah yg dok bermain di fikiranku
And akhirnya aku purchase 2 tiket



1 tiket for surfacing and another one is for his friend
Not me.
Yes, i decided to choose my son.
It's a mom thing
Taktau cemana nak explain
I just don't have the heart to leave my son 
sleeping at someone's house so i can have some fun
Not just yet

So semasa aku dok tunggu tiket ada orang approach surfacing
Dia suka hamza pakai baju metallica
Dia dok ambikla gambar hamza
Rupanya dia DJ mix fm 
And anakku masuk fb mix fm daa



Tapi ciss kenapa muka anak aku macam nak berak je?
Dia lagi comel dari gambar ni lah
Eh puji anak pulak


Haa patutnya dia capture macam ni baru laaa kan
Lepas beli tiket kami terus balik
Malam tu hamza demam dedar badan dia
Esok tu tiba-tiba demam panas waktu malam
Dan isnin tu dia masuk hospital
But that deserve another entry

Lagi lah menguatkan aku untuk tidak pergi metallica
My son needs his mom
Abah dia pergi tengok takpa
At least surfacing boleh pergi enjoy band yang dia minat dari darjah 3 tu
Dengan hati yang tenang tak payah nak fikir nak jaga keselamatan aku
Pastu memikirkan hamza kat rumah orang
And yes you read it right
Surfacing minat Metallica dari DARJAH 3!


So my dear surfacing
Go have fun you really deserve some break from daddyhood
With your bromance anas tu
Anyway, 
Lamb of god is coming to town for rockaway festival this september
And the same question again,
Am i going?
Ngeeee



7 comments:

Fara Atiqah said...

Good decision Ummi! Mcm rasa bersalah nak tinggalkan anak while you are having fun somewhere else..takpelah, nanti mintak ganti kat abah hamzah bende lain pula. hahaha.

aliqaliqa said...

tough decision to make! phew.. but i totally understand ur decision.. i wouldnt want to leave my daughter too if it's for a concert. i dunno, but it seems.. wrong. but no offense to those who decide to go and leave their child. coz i totally understand metalicca rocks!!

LisaLisut said...

to be honest, i mmg penah dgr lagu metallica. or i penah dgr tp i xtau spe nyanyi or tajuk.haha i mmg mcm tu. ms i skolah dlu ade kwn2 i yg gile metallica.im not sure with KR bcz dia peminat lagu inggeris. tatau metallica msk skali ke x.i ni pminat lagu melayu hahaha

stkt backstreet boys,nsync lol!

i tot u pegi.i jnis ok je if tgl tp dlm hati melonjak nk balik pk anak.unless mak i jaga kt rumah br i g tgk wyg hehe

Teefa Rosly said...

motherhood really changes us kan? i remember promising myself to not change and still have fun once the baby came. but now having fun means being with Afif.

huhu.. good jom ummi Hamza! nanti mintak hubby jaga hamza while u have a spa day..u deserve it.

BAIZURA NATASHA said...

Pet, i mcm lisa. Stok2 gitu. Tp i pnh la dgr lagu metallica. Hahaha

Tula, jd mak2 ne laen. Mcm hr tu openhouse company i dok pk nk pegi ke x, kalau pegi kompem pkl 8pm bru jmp maryam. Pastu hubs ckp, xpela amek time off kejap. Pegi je jap, entertain guest enjoy the food n have fun. I bru je smpai event, hubs dh wa gmbr maryam. Trs i wa hubs, pls fetch me now. Like right here right nw. Kwn2 i sume ckp, i ne xde bnd laen nk pk, maryam maryam, iz iz je. They claimed i am not fun. Who cares? Kalau keluar having fun pn, kepala hati ingt anak je, x best jugak. Yes new definition of having fun is spending time with maryam.

I kdg2 beharap jugak, one day i akn kurang rs attachment ngn baby sndiri tu. so xde la rasa guilty nk tgl ank jap. Ntah la, i pn xtau which feeling is right, which is not

cha said...

i menyesal tak pergi haha. kazaa tak habis habis lagi cite pasal metallica pet oi sabar jelah haku tapi im happy for him huhu

Rai said...

It's ok Pet. Very wise decision. same here i let my husband went with his friends. tp i tak minat pon metallica so diff story here. hehe