Monday, April 07, 2008

I'm 25


Got cake?

Last month was my birthday...
the same day with Maulidur Rasul
(excited gile dapat sambut the same day with RasulAllah SAW)
I’m officially 25 years old.
This year I got lotsa suprises from my circle of frens.
Tak sangka gak la aku.
Tahun ni dapat rase 3 different cake lagik..
memang rase glemer betol.

And this is the very last year aku X dpt sambut birthday with my dear surfacing.
Dah 3 years sambut sorang2 je.
macam tau2 je next year zul ade sini…
Memembe sume pakat2 celeb same aku kalini.


my birthday celeb with my dear...3 years ago

Seminit selepas masuk 20 mac..
my dear surfacing called nak wish.
die plak gi call gune number membe...konon2 nak surprise aku la.
Yang aku ni lak gi masuk contest fly fm cash call dengan kompiden nye jawab “FLY FM!”
Dah membe terpinga2.
Thank you yang, he’s the 1st one who wish me.

And thank you also to the rest of my frens who called and smsed me.
To neesa, shana, nida, raja,yaya,edex,fara, inaz, Linda, haida,lan, anas, normy, hans, nuaz,raiha, omar n naim.
Thanks for the wishes and all.

So the day of my birthday is a public holiday.
And aku melepek je kat umah tatau nak wat ape.
Kalau zul ade sini, haruslah aku dah ntah kemane berjalan ngan die kan.
Aku kalau kat umah memang akan memerap dlm bilik dengar winamp and main dynomite..
Kire tahap boring habes la ni.
suddenly adik aku panggil kuar kate ade org nak jumpe.
Rupenye yaya, edex and zainal dengan cake secret recipenye.
Patutla si edex call aku earlier dan dan tanye pasal progress job.
rupenye nak check ade kat umah ke tak..sabo jelaa.


The mastermind with baby dadam yang cam furby

I am truly happy.
First sebab dah lame org tak belikan cake time besday aku.
And 2nd becuz tak penah org wat surprise2 camni.
so u can see at my pic, muke yang tak tercover ke hepiannye.
Sesungguhnye mereka memahami kesunyian jiwa aku pada hari itu, cewah.
Thank you medialiser team!


over kan muke haku


chocolate ice-cream..yummiest!


Malam plak, close frens aku dari skolah rendah lagi janji nak datang.
Aku pon x la prepare ape2 sgt sebab dah malam.
So just hidang nasi, ikan berlada and signature dish goreng telur dadar
garing2 makcik sharifah.
Goreng telur ni spesel sket tau,
nak masak amik mase stengah jam.api kecik2, minyak banyak..
And kegaringan die memang ko takkan lupenye.
Kol 9 lebey camtu, Linda with fiancée lan, haida, fara and inaz datang.
And guess what?
They bought me a cake jugak!
Kalini moist chocolate lak!
Gile aku dibuatnye..happy ya amat.
misi diet memang xde dalam kamus hidup hari ini.


ni nama lela pulak

Spend time together until 12 midnite..
talking, gossiping mostly.
refresh balik long lost memory and update citer memasing.
Though we never really spend time together...
but the feeling is the same.
They all my great friends, the best of the best.
Thanks fara, inaz, haida, Linda..
You guys made my day.
loveee you all so so much!


d franz nuts..eh are we still using that gang name guys?
I think we should change it.haha



So dengan habisnye 20mac itu tak bermakna besdayku x disambut lagi…hehehe.
Hari sabtu tu pulak, besfren from mmu aku siape lagi
semestinye neesa misae and shananeh bulah-bulah with boifee, muiz.
ajak makan2 sempena besday girl ni la.
Kol 8 gerak dr umah neesa, konon2 nak ke kg baru..
last2 end up kat premiere gak.
but it was worth it dengan lauk pauk melampau.
Ikan siakap 3 rase, tomyam campo, udang goreng butter,
ayam masak gajus..and I got a cake lagik!
This time a piece for me and its my favourite, Blackforest!


shananeh bulah, pettiah, neesa misae

Kat premiere pon ngade2 nak pasang lilin..
for photo’s sake la of coz. What a great night.
Sepinggan nasik with glorious lauk pauk...
a piece of marvelous cake with the bestfrens .
Wah nampaknye kite kene wat event ni ikut turn masing-masing la eh..
So neesa ur next bebey!
Watch out 13 april neh!
(tp ko jgn lupe hadiah aku dari manila tau..hihihi)



Mase nak balik tu plak tetibe si shananeh si gile bergamba
ni nak gamba aneh-aneh pulak..
Nak gamba lompat2 katenye..
Just look at the pic…
see how disastrous the idea was..ahahahahah


si bontot gedabak, si senget & si midget tanpa muka

Please guys…
Let’s just promise not to ever ever take this kinda pic anymore.
Mcm gampangan ok!


pose ala band, malaysia's next top model dah reject

Anyway to all of you..
you guys really made my day.
Thank you for one of the happiest day in the life:)

8 comments:

Tygogal said...

See Please Here

tattytiara said...

Happy birthday!

.:fara:. said...

u deserve it babe, sementara sume masih single nih..ehem.ehem.birthday gwa jgn luperrr..akakakaka

yaya said...

tahun ni je la ko dpt camtu, pasni dgn zul ajela ko....huhuhu...

Zana said...

I love your photo with Shana & another friend and the cake with the candle. I think I know Shana.

along said...

wah.

im like bloody phucking late dah neh.





but better late than never kan?



so happy belated birthday.
glad yours was awesome.
eventhough he's jauh di mata, dekat di hati.


oh,dont let me turn EMOnster here.




happy belated birthday,again!
may Allah bless you always.

xoxo!

Mienamei said...

pet...selamat hari ulang tahun..bile ni nak kawen? nak makan nasik minyak..

shana said...

owh hye zana, kenal shana dr mana? hehe eh aku tk komen plak ek yg ni. anyway bagus bangatttt si midget itu dan kwn2 serangkaian nya itu ya. haha