Saturday, August 04, 2012

Light Inside


Time is flying
dah 2 minggu kita berpuasa
rasa macam cepat sangat Ramadhan tinggalkan kita
As for me, Alhamdulillah so far so good.
Still fasting.
My baby is doing good
I don't feel too hungry or dehydrated
but I have to eat something heavy during sahur

Usually I will take 3 slices of bread with a cup of milo or anmum
3 biji kurma and plain water 3 glasses
Sometimes makan nasik kalau ada lauk2 simple yang best
Hopefully dapat puasa penuh tahun ni

My baby bump is getting bigger
Can't believe i'm already in my 3rd trimester
31 weeks man!

26 weeks


28 weeks

29 weeks

29 weeks

31 weeks











































































So, at 31 weeks ni macam-macam perubahan aku rasa 
Perut bloated lepas makan tu semestinya
sakit bawah ari-ari especially kalau nak kencing
kencing sikit je tapi kerap
kalau nak tidur nak pusing kiri ke kanan ke kiri memang tak selesa
But whatever it is masih gagah berjalan sana sini
naik tangga, kemas rumah still ok
Baby pun selalu pusing-pusing and hiccup
sometimes perut nampak berombak-ombak
tapi bila nak amik video terus senyap

Anywho, I did another 3d scan during week 29 with Jezzlyn
This time memang dah monitor dia suka gerak time 12.30 sharp
But masa tu 1st day puasa
so masa scan tu dia tidur je and macam biasa kaki angkat tutup muka
lepas dah tickle and tepuk2 perut baru la bergerak-gerak
Finally dapat jugak a few shots of my baby
and this one yang paling clear

my precious at 29 weeks




















My surfacing and I officially panggil dia pipi gembing
muka dah chubby
1.3kg at 29 weeks
dear oh dear...I can't wait to see you my precious
Tapi jangan keluar masa week 36 ye my baby
sebab masa tu abah ko ada pulak team building naik cruise seminggu
Tunggu dalam perut dulu sampai abah balik ye...
ngeee


MY INTERMONOLOGUE:
Doobie Brothers - Black Water

2 comments:

~Inaz said...

owh labuhnye pipi...mcm bibir ko je lela....baby...helo....jgn noty2 dlm perut ibu ye<3

pet said...

itula gembingnye. kang jadi muke bulat macam aku lak tak ikut muke panjang bapaknye..ihihih

baby tak noty dia behave sangat Alhamdulillah boleh puasa ni :)