Thursday, July 19, 2012

All I Need


Father's day celebration 2012





















Ramadhan 2012

Cuti ganti aku dah approved for 2 days
So byebye kerja esok and Monday
Straight 4 hari cuti especially nak menyambut bulan Ramadan ni
Amat menggembirakan hati aku

My first year akan berbuka dengan husband
Bukan lagi dengan umi dan ayah
Bukan lagi main order je nak makan apa first day puasa dengan umi
Now I have to cook and I seriously don’t know what to cook
Nasib baik aku cuti boleh buat preparation

But I know I’m gonna miss buka puasa at home badly
Suasana dia lain dengan mak ayah kan?
But this is a new and special experience for both of us


My Little Child

Semalam aku macam risau gila sebab baby senyap je from 10.00am until 3.00pm
Puas aku ketuk perut suruh dia bangun
Last aku bukak asmaulhusna and lagu classical Mozart barula dia bergerak
And today Alhamdulillah sangat aktif
Siap pagi tadi first time rasa dia hiccup
It’s a rhythmic movement non stop for a few minutes
Macam bubbles gitu
Sian my baby tersedu-sedu

This Saturday nak buat another 3d4d scan
Can’t wait to see my little boy
Hopefully kalini awak tunjuk muka ye jangan block dengan tangan atau kaki dah


Kookies Munchsters

Nak puasa ni teringat tahun lepas aku menyiapkan berpuluh-puluh balang
“Kookies Munchsters”
Serius rindu nak baking balik
Tapi malangnya badan tak berdaya
Aku stop baking kookies munchsters sejak pregnant
Sebab tiba-tiba membenci baking
Dahla takde oven dah ni
Kalau nak bake guna microwave oven tu alamat berjam-jamla tak siap kookies aku
But kena buat jugakla sikit this year untuk makan


Raya?

Cakap pasal raya walaupun belum puasa pun lagi ni
I’m freaking out bila pikir eh aku nak masak apa suami nak makan pagi raya ni???
I never cook rendang my whole life!
Setakat tolong-tolong potong, tumbuk, kacau tu ada lah
Takkan nak masak spaghetti mac and cheese pulak?

So kena pi belajar and try and error la nampaknya
Cemana nak masak rendang and kuah kacang at least
Cita-cita besar ni nak buat kuih ros la, kuih gunting, nak bake cake
Hopefully kesampaian la


Anywho,
I really wish boleh puasa penuh this year
Tapi nervous jugak sebab aku ni selalu lapar saja kalau siang time pregnant ni
Hopefully semuanya dipermudahkan.


MY INTERMONOLOGUE:








2 comments:

cha said...

hai salam ramadhan singgah sini and follow u hee. haa i pun tak pandai masak tp i blaja sikit2 tp bab rendang tu i surrender. mcm leceh je nak buat haha nak order kt mak kita jugak boleh? :p

pet said...

salam Ramadhan and salam berkenalan Cha. Itula macam risau pulak ni nak masak apa untuk raya..my mom siap dah offer nak masakkan rendang, bagi je bahan2 kat dia..tapi macam tak best la kan mesti nak bg husband makan masak kita...hhehehe