Wednesday, March 04, 2009

Budak-Budak Alam

KONSERT ALAM MUZIK M. NASIR
ISTANA BUDAYA
1 MAC 2009



Sang pencinta



Semalam yang gila
Semalam yang bergema
Semalam yang diharapkan
Semalam yang ingin di ulang!


Last Sunday konsert alam muzik M. Nasir..
Last day show kat istana budaya.
Takde ape yang boleh aku cakap selain daripade :-

Best gileeeeeeebabiiiiiiiiii
Superbbb gileee
Impeccable, incredible, unbelievable!


Yela m nasir ni dah 52 tahun ok..and kicking!!
The energy, the music, the whole thing!
Everything!
showmanship die gilee!
Itu je aku boleh cakap.
Even though memule die tgh stone lagi sebab sakit tekak
But after 3 songs, sifu tetap jadi sifu!

Walaupon tensen jugak sebab seat aku tu agak kehinaan
Yelaa 2nd upper kan..
Tapi semangat performance..
aura M. Nasir tu menghilangkan segala duka,cewah!

Sereyesly dr start lagu cermin mimpi then masuk hati emas
And aku tak sedar pon yang show die dah 2 jam berjalan..
Non-stop..
Break pon minum air and tuka baju dlm 5 minit..
Gile

Memule sume orang relaks lagi…
duduk melekat kat seat…
first 30 min la...
tapi tangan ngan kaki dan goyang2..
kepala dah teleng-teleng....
lame2 sume jadi tak tentu arah...
tunggu masa sesuai nak bangun je…

Start lagu raikan cinta...
audience sume jadi hilang akal!
Takde sape nak duduk dah termasuk haku!
Dari seat bawah smpila seat atas ni..
Tua, muda, makcik , pakcik, atuk sume berjoget macam sakai!
Siap nyanyi same2 sampai suare m nasir pon tenggelam!

Whatever it is..aku PUAS HATI SANGAT!
Songlist sume bess gile...
walaupon takde lagu kias fansuri, Andalusia ke..
Tapi die nyanyi apokalips, phoenix bangkit, ada,
sentuhan listrikmu, juwita
And lagu penutup kepadamu kekasih (bonus)
---> Nasir ko memang terlampau!
We want more we want more!

What a scene…
One hell of a night
M. NASIR… YOU ARE NO DOUBT, A TRUE PERFORMER.
PERIOD.


The first artist yang aku mintak autograph




THE MAKING OF
KONSERT ALAM MUZIK M. NASIR

1 MAC 2009


Bos aku si botak ngan memnya, yaya


“Ko nak interview m nasir tak esok?”

Selambe je bos aku tanye...
Ehhhh encik saiful amri atau edex
perlu ke aku jawabb soalan tu???
Dah tentu tentu laaa aku nak kan!

Medialiser ni wat montaj untuk konsert alam M. Nasir
Kitowang dapat job ni lepas 3 hari aku beli tiket..
tensen jugak la kann!
Tapi takpe..untuk sifu, it’s worth every RM!


Sunday sound check –killing time


Eleh sibuk je my surfacing ni nak wat posing same

So on Sunday before konsert malam tu …
aku ngan surfacing pon gigih la
pergi Istana Budaya pukul 2pm
nak interview M. Nasir la katakan..
harusla punctual
Siap bawak CD Canggung Mendonan nak mintak sign ni..
Tapi aku suh Surfacing ganti aku jadi tukang interview
sebab makcik nerves laa pulak..
kecow gile kann
ni belom jumpe Jimmy Page ke Eric Clapton ke...


Zul cube-cube kaver perut namun tak berape berjaya

Pukul 4.30 interview Ali Bakar dulu as organizer konsert ni..
Pastu man bai as show director
Sepatutnya turn M. Nasir pukul 5…
sekali die kat klinik daa..
sakit tekak
Pergh kitowang dah seriau..


Ni nan, music director concert...comel kan die ni

kalau sakit tekak cemane sifu nak nyanyi malam nehh??
Tapi dowang ckp die ade medical solution la...
So lega la sket..
tapi tatau dapat interview die ke idak..
Hampeh betol...
yo yo an je aku neh ngan poster, poskad bagai nak sign...


Sebab comel maka letak gambar lagi sekali..ngee

Pastu intervew Nan, music director...
And harapan nak interview M. Nasir tuh cam tinggal harapan jee…
dowang kate maybe lepas konsert..
tapi aku malas nak berharapla..


Sangat rilekk ok orang tua ni

Then kitowang pegi kat lobi interview audience la..
so ade la dapat 10 orang muke2 bakal masuk TV ni..
Termasukla Papa rock, hattan...
siti tak sempat interview, ramai sgt org kerumun


Surfacing menayang kasut baru die..early birthday gift ;)

kitowang ni lepak jela sambil menunggu
Tengok org soundcheck..
And aku dah tau songlist die untuk malam tu..
Saba jela haku..
no surprises dah..


X dpt m nasir, background pun jadikla


tapi bile tgk list tuh excited gile neh
tak rugi aku datang last day!
Memang akan all out ni!


siotnye surfacing ko menyorok badan belakang aku ..
tak pepasal nampak badan aku lg besar dr ko!!


Tapi bile duduk situ rase bengang la plak...
Mane taknya seat RM250 nye view
punyelaa bess humang hai...
Menyesal dan memandang sayu ...
seat 2nd upper nun jauh ke atas.
Nak wat cemane 85 hengget je aku mampu..


Nampak tak level atas kepala kitowang tu..
ha tu seat aku..huhuhuhuhu




FULLDRESS REHEARSAL KONSERT ALAM MUZIK M. NASIR
ISTANA BUDAYA
26 FEBRUARI 2009



Enway masa Thursday ,
M. Nasir wat satu konsert preview untuk press n geng dia...
Disebabkan dia akan nyanyi kat wedding aku nanti...
Maka aku pon pegila support die ...
cewahhh ahahahahah
(orang cakap, kalau kite selalu kata die akan jadi doa..
maka hari2 nak cakapla M. Nasir akan nyanyi kat wedding aku..ngeee)

so…
ni adelah gamba2 eksklusif yang dapat makcik paparkan...
masa ahad tu aku x amik gamba...
pasal kene flash ngan bouncer2 IB tu..
kecow je



Dalam hutan
Ada taman
Dan dalam taman
Ada puterinya






Dalam baju
Ada cinta
Dan dalam cinta
Ada segala-galanya






Dalam awan
Ada hujan
Dan dalam hujan
Ada lautan






Dalam aku
Ada dia
Dan dalam dia
Ada kita ada semua




Sebenarnya dapat ke aku interview M. Nasir lepas konsert tu?





Hmmpppp....
Bloody Hell John!

5 comments:

yaya said...

the aoly word is SUPERB!

Nuts said...

ok, aku jeles!

sanko said...

kecow la lu :P

Saudagar Mimpi ... said...

Asalamualaikum dan salam perkenalan.

Fuh best betul eh jadi org belakang tabir konsert sifu ni hehehehe.
Nak tanya sikit, interview2 tu untuk dimasukkan dalam DVD/VCD ke? Saje nak tahu....:)

Zana Fauzi said...

Happy birthday Pet! (20/03/09) I couldn't log in to facebook @ the office so here's part 1 of your birthday wish in your brilliant blog!